131019098
28 Nisan 2024, Pazar

AK PARTİLİ TAŞCI; “BELEDİYE ÇALIŞANLARI UYARILSIN”

3 Ağustos 2017, Perşembe 06:18

     


Aliağa Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bazı belediye çalışanlarının, Ak Parti Grubu hakkında söylemlerde bulunduğunu dile getiren Belediye Meclis Üyesi Kerim Taşcı, bununla ilgili çalışan kişilere uyarı yapılmasını istedi.

Aliağa Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar tek tek görüşülerek oylamaya sunuldu. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nın gündeminde 51 madde yer aldı. 4 Temmuz 2017 ve 7 Temmuz 2017 tarihli meclis tutanağının okunup oylanması ile başlayan toplantıda Başkanlıktan Gelen Önergeler ilgili komisyonlara havale edilirken, Komisyondan Gelen Raporlar da karara bağlandı.

YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN KADRO İHDASI

Toplantıda, Yapı Kontrol Müdürlüğü için alt kadro oluşturulması amacıyla 1. dereceli 1 adet mühendis, 6. dereceli bir adet mimar ve 6. dereceli bir adet tekniker kadrosunun ihdas edilmesi yönündeki gündem dışı önerge gündeme alındı. Başkan Acar, önerge hakkında yaptığı açıklamada, dana önceki toplantılarda Yapı Kontrol Müdürlüğünün gündeme alındığını ancak gündem maddesi hazırlanırken alt kadro oluşturulmasının belirtilmediğini, bu nedenle konunun bu şekilde yeniden gündeme geldiğini belirtti. Yapılan oylamayla gündem dışı önerge oyçokluğu ile kabul edildi.

TAŞCI, ‘ÖNCE MÜDÜRLÜK, SONRA KADRO OLARAK GELMESİ DOĞRU OLMADI’

Gündem dışı maddelerin oylanarak karara bağlanmasının ardından söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kerim Taşcı, “Biz parti grubu olarak bir karar almadan önce kendi içimizdeki konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar grubu aydınlatıyor. Bu gündem maddesinin önce sadece müdürlük olarak, daha sonra kadro olarak gelmesi çok doğru olmadı açıkçası. Ben sürekli belediye gidip gelen biri olarak yapı kontrol müdürlüğünün bir ihtiyaç olduğunu söyledim, diğer arkadaşlarım da bununla ilgili kadro ihdas edilecek mi diye sorduklarında, maddede yok denildi. Ama buraya gündem dışı olarak geldi. Bu doğru olmadı.” diye konuştu.

‘BELEDİYE ÇALIŞANLARININ UYARILMASINI İSTİYORUM’

Bazı belediye çalışanlarının Ak Parti Grubu hakkında söylemlerde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Kerim Taşcı, “Bir de gördüğüm bir eleştiriyi burada sizin huzurunuzda paylaşmak istiyorum. Belediyeye dilekçe vermek için gelen bazı kişilere ‘Ak parti grubu bunu kabul etmez, öyle yazma, böyle yazma’ tarzı şeyler söyleniyor. Bunlar bir değil, iki değil. Sürekli kulağıma geliyor. Daha önce Mehmedali Bey’le de görüştüm bu konuyu. Bununla ilgili de çalışan kişilere bir uyarı yapılmasını istiyorum.” dedi. Belediye Başkanı Serkan Acar ise, dedikodu üzerinden konuşmanın doğru olmadığını söyleyerek, meclisin bu konunun tartışılacağı bir yer olmadığını belirtti. Aliağa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Eylül 2017 Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler