131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

DOĞU-BATI GENÇLİK KAMPINDA İLK DEVRE BAŞLADI

3 Ağustos 2017, Perşembe 06:05

     


10. kez gerçekleştirilen Doğu- Batı Kampı İzmir Yenişakran’daki Afacan Gençlik Merkezi’nde iki devre halinde 2-7 Ağustos ve 9-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Rwanda, Çin, İspanya, Meksika ve Türkiye’nin 19 farklı şehrinden gelen 45 gönüllü gencin katılacağı kamp Seda Vural ve Tuncay Vural koordinasyonunda gerçekleştirilecek. İlk devresi 2 Ağustos’ta başlayan kampta katılımcılar için “hoş geldin” paketleri hazırlanırken, katılımcılar koordinasyon ekibi tarafından karşılandı. Uluslararası gençlerin katılımıyla gerçekleşecek kampa, katılım için yabancı dil ön koşulu aranmazken, katılımcıların gönüllülük oranları ve ilgi alanları göz önüne alınıyor. Van Gönüllü İnci Grubu, Şanlıurfa Farkındalık Platformu, İMECE, GENÇTUR, Hayat Sende Gençlik Derneği, YAŞÖM, Köy Okulları Değişim Ağı, Sosyal Akıl Derneği ve Deniz Temiz Derneği-TURMEPA ortaklığında gerçekleştirilen kampta gençler kültürlerarası diyaloğunu geliştirecek aktivitelerde bulunacak.

Kamp katılımcıları hem farklı ülkeleri hem de kendi ülkelerinin çeşitliliğini tanırken bir yandan da önyargılarını kırarak dünyaya bakışlarını genişletme imkânı bulabilecek. Ülke ve şehir sunumları; çevre bilinci, sosyal roller, toplumsal cinsiyet, yaratıcı drama, iletişim, karikatür ve astronomi atölyeleri, Bergama gezisi, fotoğraf çalışmaları ve spor gibi aktivitelerin yer alacağı kampın her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerin farkındalıklarını artırmada katkı sağlanması bekleniyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler