131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ADD, AK PARTİ’YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

5 Ekim 2017, Perşembe 06:37

     


Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erol Ertürk, ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı’nın ardından toplantı sonuç bildirgesine ilişkin Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu

1 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Toplantısı sonrası yayımlanan sonuç bildirgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erol Ertürk, toplantının başlıca konusunun ülkenin son dönemde AKP iktidarı tarafından karanlık bir sürece itilmesi üzerine olduğunu aktardı.

Bildirgede, AKP’nin son 15 yıllık sürede Cumhuriyet’in bütün maddi varlıklarını özelleştirme adı altında yandaşlarının küçük ortağı olduğu uluslararası tekellere peşkeş çektiğine değinildiğini aktaran Ertürk, “Öyle ki Cumhuriyetin bu kurumları çoğu zaman banka varlıklarının ve arsa değerlerinin altında satılmıştır. Ülkemiz üretim ekonomisinden vazgeçmiş kumarhane ekonomisine teslim edilmiştir.” dedi.

Ertürk, “AKP iktidarının ülkemize yaşattığı yıkım sadece tarım ve ekonomiyle sınırlı değil; sosyal ve kültürel değerlerimiz de aşındırılmıştır. Siyasal karşı devrimini gerçekleştiren AKP, toplumu da dönüştürmek için kindar ve dindar nesiller yetiştirmek amacıyla eğitim sistemini kökünden değiştirip, imam hatip okullarını ana eğitim kurumları haline getirmek için bir gecede AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle TEOG sınavı kaldırılıyor, üniversitelere giriş sınav sistemi değiştiriliyor. Bugün itibariyle de yerlerine ne getirileceği belli değil.” Sözlerine de bildiride yer verildiğini ifade etti.

‘Yeniden çağdaş eğitime dönmeliyiz!’

ADD İzmir şubeleri olarak, AKP iktidarının bu gerici, dinci ve karşıdevrimci eğitim uygulamasından vazgeçmesini istediklerini belirten Ertürk, AKP’nin müfredatta yaptığı değişiklikleri geri alarak yeniden Atatürkçü düşünce ve laik, çağdaş, bilimsel ve cumhuriyet değerlerine bağlı eğitim öğretim sistemine dönmesini istediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış dış politikaları sonucu Suriye’deki durumun vahametine değinilen bildiride ayrıca “Ülkemiz cumhuriyetin kuruluşundan beri ilk defa toprak kaybetmiştir; Suriye’den Süleyman Şah türbesini PYD'nin açtığı koridordan Türkiye'ye kaçırmayı bir başarı gibi sunma becerisini gösteren iktidar, Ege’de 18 ada, adacık ve bir kayalığın iktidarın bilgisi dahilinde Yunanistan tarafından işgaline de sessiz kalmaktadır.” Görüşlerine yer verildi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler