131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

SAMURLU’YA TRAFO MERKEZİ KURULACAK

6 Temmuz 2017, Perşembe 07:20

     


Aliağa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş Genel Müdürlüğü'nce, Samurlu Mahallesinde kurulmak istenen trafo merkezi yerinin kamulaştırılması için mülkiyeti belediyeye ait 49 ve 50 numaralı parsellerin devrinin yapılması konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

Aliağa Belediyesi meclis salonunda yapılan Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar görüşüldü. Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısının gündeminde 30 madde yer aldı. Toplantının başında Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosuna Orhan Mahmut Çetiner’in atanmasına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Başkan Acar, Çetiner’e yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

KADRO İHDASINA YİNE RET

Belediye Başkanı'nca 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 23.maddesine istinaden Meclis'e yeniden görüşülmek üzere iade edilen; Belediyede (I) Sayılı Memur Kadro İhdas Cetveliyle hazırlanan Memur Kadro İhdaslarına hizmet gereği ihtiyaç olduğundan Belediye Meclisi'nin 06.06.2017 tarih ve 113 sayılı kararı yeniden görüşüldü. Gündem maddesi yine oy çokluğu ile reddedildi.

EK BÜTÇE KONUSU YARIN GÖRÜŞÜLECEK

2017 Mali Yılı içerisinde gelir gerekçeleri belirtilen; belediyeye ait bazı taşınmazların otoyol, demiryolu projeleri ve benzeri sebeplerle kamulaştırılmaları ve talep edilmeleri karşılığında ilgili kurumlara bedelli olarak devirlerinin yapılacak olması nedeniyle, Belediyenin ilçe sınırları içerisindeki alt yapı ve diğer yatırım, hizmet ve diğer sosyal hizmet faaliyetlerinin yürütülebilmesi için yetersiz gelen bütçe tertiplerine Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37.maddesinin ilgili hükümleri gereği, ek bütçe yapılması hususunun görüşülmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündem maddesi, komisyonda görüşülmesinin ardından yarın akşam (Cuma) 17.00’da yapılacak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumunda karara bağlanacak.

TRAFO MERKEZİ KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş Genel Müdürlüğü'nce, Samurlu Mahallesinde yapılmak istenen trafo merkezi konusu da görüşüldü. Türkiye Elektrik İletişim A.Ş Genel Müdürlüğü'nce, Samurlu Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait 49 ve 50 numaralı parsellerde kurulmak istenen trafo merkezi yerinin kamulaştırılması konusunda, TEİAŞ Kıymet Takdir Komisyonu tarafından tespit edilen bedellerinin ve devrinin yapılması talebinin oy çokluğu ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu ve oy çokluğu ile kabul edildiğine ilişkin Plan-Bütçe Komisyonu Raporları görüşüldü.

ARSALARIN DEVRİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

CHP Meclis Grup Başkanı Erol Güngör ile CHP’li Meclis Üyesi Ulviye Öztürk, oylama öncesi konu hakkında söz alarak, 49 ve 50 numaralı parsellerin tarım alanı olması, çevresinde zeytinlikler ve orman alanının olması, yakınında geniş jeotermal sıcak su yataklarının ve jeotermal su kuyularının bulunması, köy ve ilçe yerleşim alanına çok yakın olması ve yine çevrenin yüksek gerilime maruz kalabileceğinden yer seçiminin uygun olmadığını belirttiler. Güngör ve Öztürk, trafo merkezi için sanayi alanının veya başka bir alanın tercih edilmesinin daha uygun olacağını, ayrıca şu anda mevcut trafo merkezinin arkasındaki bölgede daha uygun bir yerin bulunabileceğini belirterek meclis üyelerinden, arsaların devri konusunda ret oyu vermelerini rica ettiler. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı dikkate alınarak yapılan oylamada, 49 ve 50 numaralı parsellerin TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nce tespit edilen toplam 2 milyon 485 bin 596 TL bedel üzerinden devrinin yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Aliağa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi yarın saat 17.00’da gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler