131019098
28 Nisan 2024, Pazar

ALİAĞA ‘ATA’SINI ANACAK

6 Kasım 2017, Pazartesi 06:28

     


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da anılacak.

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı 10 Kasım Cuma günü saat 08.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle başlayacak. Törende, Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunulacak. Çelenk sunumunun ardından saat 09.00 itibariyle; TRT Yayını belediye hoparlörüne verilecek. Saatler Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği; dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde Petkim, Tüpraş gemilerinden siren sesi verilmesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreni Türk Bayrağı’nın yarıya indirilmesi ile sona erecek.

Anma Programı saat 09.30'dan itibaren Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak olan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. 10 Kasım konulu sinevizyon gösteriminin yanı sıra şiirlerle Atatürk’ün hayatı anlatılacak. Program, öğrenciler tarafından sahnelenecek olan 10 Kasım Oratoryosu ile son bulacak.

İlçe genelindeki okullar Atatürk'ü Anma Haftası’na uygun olarak kendi bünyelerinde programlar hazırlayacak. Hafta boyunca okullarda, Atatürk'ü Anma konulu kitap, fotoğraf sergisi gibi etkinlikler düzenlenecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler