131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK YARATTILAR

6 Kasım 2018, Salı 06:46

     


HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası nedeniyle bir farkındalık etkinliği düzenledi.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Lösemili Çocuklar haftası kapsamında maskeli farkındalık etkinliği düzenledi. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, maske takıp heykel gibi durarak lösemili çocukların farkındalığını sağlamak istedi. Etkinliğin sonunda öğrenciler, hazırlanan pankartları okul bahçesinin ağaçlarına sabitleyerek okul öğrencilerinin ‘Lösemi’ hakkında bilgilenip bilinçlenmesini sağladı.

“Biz onların farkındayız”

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden ayrıca projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Metal İş öğretmeni Ergün Özer, konuyla ilgili olarak, “Aliağa’da ve okulumuzda Lösemili çocukların farkındalığını yaratmak amacıyla bir gurup öğretmen olarak buluştuk. Hem okul içinde hem okul dışında toplumsal duyarlılıkları öğrencilere aktarabilmek için bu tür çalışmalar yapıyoruz. Bu haftayı LÖSEV’e ayırdık. Önümüzdeki hafta kadına şiddet konumuz var onu işleyeceğiz. Amacımız öğrencilere bu bilinci aşılayabilmek. Biz farkında değiliz ama ülkemizde Lösemi hastalığından mustarip olmuş yüz binlerce çocuk var. Biz onların farkındayız. Onlardan haberimiz var. Asıl amacımız okulumuzda bine yakın öğrenci var. Bu bilinci onlar aracılığıyla topluma aşılayabilmek.” ifadelerine yer verdi.

“Lösemili çocukların yanındayız”

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sevilay Deniz ise, “Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlayabilmek için çeşitli çalışmalarımız var. Bu haftayı LÖSEV’e ayırdık. Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Lösemili çocukların yanındayız. Lösemili çocukların farkındayız.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler