131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

MUHTARLARIN SESİ (2) Yenişakran Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız: “Mahallemizde ciddi altyapı sorunları var”

7 Ağustos 2017, Pazartesi 07:03

     


Her pazartesi bir mahalle muhtarrının sözlerine yer vereceğimizi duyurduğumuz “Muhtarın Sesi” adlı yazı dizimizde bu hafta Yenişakran Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız ile görüştük.

Yenişakran Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız: “Mahallemizde ciddi altyapı sorunları var”

Belediyenin yaz dönemi film gösterimleri ve müzik dinletileri gibi bir takım etkinlikleri Yenişakran Mahallesi’nde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyet ile söze başlayan Metin Yıldız, “bunlar mahalle halkının yaz aylarında sosyalleşmesine katkı sağlayan etkinlikler. Bu tarz kültür etkinliklerinin artması temennimizdir” dedi.

Yenişakran mahallesinin uzun süredir halledilemeyen sorunlarının başında altyapı eksiklikleri olduğunu, bu eksikliklerin en başında ise kanalizasyon ve doğalgaz hattının olması olarak aktaran Yıldız, “ Bir buçuk kilometre yukarımızda olan Bahçelievler mahallesinin doğalgaz bağlantısı varken, bizim mahallemizde yok. Bir an evvel gerekli alt yapının oluşturulması için, İzmir Gaz yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yaptım. Ayrıcalık istemediğimizi, ancak bu ihtiyacın ehemmiyetini kendilerine aktardım. Bu konuda bekleyişteyiz.” dedi.

Kanalizasyon çalışmaları için ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmaların hızlandırılması için çeşitli görüşmelerde bulunduğunu belirten Metin Yıldız, yardım almaya çalıştıklarını söyledi.

“En yakın hastane 18 km ötede”

Yıldız, mahalle sakinlerinin en yakın devlet hastanesine 18 km uzaklıkta olduğu için iki vasıta ile sağlık hizmetine erişebildiklerini, bunun için Şakran Cezaevinde tutuklular için bulunan devlet hastanesinden faydalanma taleplerini cezaevi müdürü ile görüştüklerini ancak güvenlik sorunu nedeniyle ret cevabı aldıklarını iletti.

Daha önceleri mahalle halkı tarafında sıkça dile getirilen ulaşım sorununun ise 21 minibüsün daha eklenmesi ile çözüldüğünü söyleyen Metin Yıldız, yerel yönetimlerden beklentilerinin ise düğün salonu ve kapalı pazar yerinin projelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi olduğunu aktardı.

Metin Yıldız, “Emlak fiyatları yükseliyor. Biz bu konuda Star Rafinerisi Genel Müdürlüğü ile de görüştük. Ön görümüz inşaatın bitip, çalışan kadrosunun sabitlenmesi ile bu fiyatların düşeceği yönünde şekillendi.” dedi. Mahalle halkına istihdam sağlamak için yeniden başkan seçildiği Muhtarlar Derneği’nin de içerisinde bulunduğu bir çalışma ile Aliağa’da bulunan sanayi tesisleri ile görüşmeler yapıldığını vurguladı.

İnternet alt yapısının bulunmadığı mahallesinde, Türk Telekom yetkilileri ile çözemedikleri sorun için Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe bile yazdığını belirten Metin Yıldız, mahallenin tüm alt yapı sorunlarının çözülmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler