131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

“SÖZ VERİP YALANCI MI ÇIKAYIM?”

7 Ekim 2015, Çarşamba 12:21

     


Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını yerinde incelemek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aliağa’ya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki vatandaşların da sıkıntılarını dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki yatırımlarını incelemek üzere Aliağa İlçesine gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaret programı kapsamında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Salon 2000 Kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kıraathanedeki vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocaoğlu, vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinledi. Kıraathanedeki vatandaşlar ve partililer tarafından büyük ilgiyle karşılanan Aziz Kocaoğlu, “Ben buraya sizleri ziyaret etmek için geldim. Aliağa’nın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sıkıntılarını bize iletirseniz, arkadaşlarımız net edecek, bizde onları yerine getirmeye çalışalım. Biz bugün Aliağa’da seçimden sonra yaptığımız işleri incelemeye geldik. Buradan sonra da köylerde yaptığımız hizmetleri yerinde inceleyeceğiz. Sizin bizden isteğiniz varsa onları bize söyleyin” diye konuştu.

“SUDAN BAŞKA GELİRİMİZ YOK”

Vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Kocaoğlu, bir vatandaşın, “İZSU faturalarında kullandığımız sudan daha fazla atık su ücreti ödüyoruz. Bunu İZSU yetkililerine de ilettik, fakat ‘diğer’ kısmı adı altında ödediğimiz paranın ne olduğunu anlayamadık’ şeklindeki sorusuna, “Su faturalarında üç tane ana madde var. Birincisi temiz su, ikincisi atık su, üçüncüsü de ilçe belediyelerinin toplaması gereken katı atık bedeli. Katı atık bedelini ücretsiz olarak biz topluyoruz. Ay sonunda ilçe belediyelerine parayı aktarıyoruz. Faturalardaki belli olmayan kısım o. Yalnız bu kanun çıktığında, İZSU’da su bedeli bir taneydi. Atık su bedeli görünmüyordu. Biz ayırırken 1 kuruş zam yapmadan maliyetlerimizi hesapladık, bizim sudan başka gelirimiz yok. İkiye böldük, atık suyun bedeli neyse, ona atık su diye yazdık. Temiz suyun bedeli neyse ona da temiz su diye yazdık. Geri kalan kısım bundan ibarettir. Birkaç tane de kanundan gelen çok düşük ödemeler var” diye cevap verdi.

“DÜNYANIN BORCUNU ÖDEDİM, HER YERE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUM”

Vatandaşların, “4 seneden bu yana 6 bin tane imza topladık. İlçemize ESHOT Besleme otobüsü istiyoruz. Aliağa Metro İstasyonundan ilçe merkezine Eshot istiyoruz” yönündeki taleplerine de cevap veren Başkan Kocaoğlu, ilerleyen zamanlarda, imkanlar dahilinde bu talebin yerine getirilebileceğini ifade etti. 30 ilçede hem raylı sistemle, hem otobüsle taşıma yaptıklarını kaydeden Kocaoğlu, “Raylı sistem geliştikçe, olanaklarımız el verdikçe bunları da yerine getireceğiz. Ama olanaklar belli. Herkesin böyle bir şehir içi otobüs talebi var. Onu önümüzdeki süreçte olanaklarımız nispetinde gerçekleştireceğiz. Siz 4 senedir otobüs bekliyorsunuz, bizim de hizmet alanımız 11 misli genişledi. Kimseyi asfaltsız bırakmadık. Kimseyi susuz bırakmadık. Kimseyi otobüssüz bırakmadık. Hiçbir yerden destek aldığım yok. Sadece yasal hakkım neyse onu alıyorum. Dünyanın borcunu ödedim. Her tarafa yetişmeye çalışıyorum. Açık konuşuyorum. Kolay kolay söz vermiyorum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Olanak nispetinde bunu da yapacağım” dedi.

“SÖZ VERİP DE YALANCI MI ÇIKAYIM?”

Bir vatandaşın, Başkan Kocaoğlu’nun otobüs talebine vermiş olduğu cevaptan tatmin olmadığını dile getirmesi üzerine; “Yarın otobüsü getirince tatmin olursun. Ama benim yarın bu otobüsü Aliağa’ya getirecek durumum yok. Bende sana bunu açık söyleyeyim, napayım. Söz verip de yalancı mı çıkayım. 60 tane otobüs dağıttınız diyorsunuz. Ama bu otobüsler sıfır otobüsler değil, bu otobüsler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kullanamayacağı ama ilçe belediyelerinin, köy belediyelerinin kıs mesafelerde kullanabileceği otobüsler” ifadelerini kullandı.

“İŞİ BİLEN MÜTEAHHİT OLSAYDI SU SORUNU BİTMİŞTİ”

Kıraathane ziyaretinde ilçe muhtarlarının sıkıntılarını da dinleyen Başkan Kocaoğlu, ilçedeki su sorunu ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara da, “Aliağa’nın su şebekesi için ihaleye çıktık. Müteahhidin ekonomik durumu bozukmuş, bıraktı gitti. Onun tasfiyesi uzun sürdü. Eğer müteahhit işini yapabilen bir vatandaş olsaydı şimdiye kadar Aliağa’nın su problemi bitmişti. Projesini yapmışız, ihaleye çıkmışız ama böyle bir şanssızlığımız oldu. Maalesef bazı projelerimiz hem hükümetlerde, hem belediyelerde her yerde ekonomik imkanı olmayan, işi bilmeyen birisine denk gelir de ihaleyi alırsa problem yaşıyoruz. Aliağa’nın su problemi da bu şekilde” diye cevap verdi.

ŞEHİDİN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ

Başkan Aziz Kocaoğlu, Kıraathane ziyaretinin ardından geçtiğimiz günlerde Hatay’da vatani görevini yaparken şehit düşen Gökhan Çakır’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kocaoğlu buradan Aliağa’nın köylerini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını inceledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler