131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM ATAĞI

7 Ekim 2017, Cumartesi 06:42

     


Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, derneklerini ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile engelli istihdamına yönelik kurslar üzerine görüşme gerçekleştirdi. Erdemir, projeler için Acar’dan destek sözü aldı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı İbrahim Erdemir ve dernek yönetimi ile küçük bir toplantı gerçekleştiren Acar, düzenlenen kurslarla ilgili bilgi aldı. Dernek Başkanı Erdemir, Aliağa’daki engellilere yönelik projelerinde bu güne kadar kendilerine destek olan Belediye Başkanı Acar’a teşekkür ederek, hayata geçirmeyi planladıkları yeni kurslar hakkında bilgi verdi. Erdemir, yakın zamanda hayata geçirecekleri Bilgisayar kursu ve atık malzemelerden hediyelik eşya yapımı kursu hakkında Başkan Acar’a bilgi verdi. İŞKUR hibe destekli hayata geçirecekleri organik bitki yetiştiriciliği kursu için Belediye Başkanı Serkan Acar’dan da yardım isteyen Erdemir, ürünleri yetiştirmek amacıyla oluşturacakları sera için Acar’dan 10 hektarlık arazi tahsisi sözü aldı.

‘İŞKUR DESTEKLİ KURSLARIMIZ OLACAK’

Acar’ın ziyareti ve kurslar hakkında Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunan Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, “Yakın zamanda, ayın 16’sında İŞKUR destekli olarak gerçekleştireceğimiz bir kursumuz olacak. Bilgisayar kursu ve atık malzemelerden hediyelik eşya yapımı kursu. Bu kurslara 20 tane engelli arkadaşımız dörderli gruplar halinde katılacak. İŞKUR bu engelli arkadaşlarımızın sağlık sigortalarını yapacak. Harçlık babında da günlük 25 TL ücret ödenecek.” dedi.

‘BAŞKAN ACAR ARAZİ TAHSİS EDECEK’

Bunun haricinde organik bitki yetiştiriciliği ile ilgili bir projelerinin daha olduğunu ifade eden İbrahim Erdemir, “Belediye başkanımızdan o konuda yardım istedik. Bize 10 hektarlık arazi tahsis edecek. Bu projemiz de İŞKUR hibe destekli. İŞKUR ile bu konuda görüşmelerimizi yaptık. Milletvekilimiz Hamza Dağ bu konuda önümüzü açtı. Arazi tahsisinin ardından başlatacağımız bu yüzde 60’ı hibe destekli proje kapsamında en az 20 zihinsel engelli arkadaşımızın istihdam edileceği organik bitki yetiştiriciliği kursumuz olacak. Bunun için iki tane sera yapmayı düşünüyoruz. Birinde adaçayı, nane, lavanta gibi bitkisel çaylar üreteceğiz, organik tarım yapacağız. Diğer serada da saksı çiçeği yetiştiriciliği yapacağız. Bunlar için ilçe tarım müdürümüz ile görüştük. Menemen Tarımsal Araştırma ile görüştük. Bu kurumların da desteğini alarak projelerimizi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

‘AMACIMIZ BACASIZ FABRİKA KURUP ENGELLİLER İÇİN İSTİHDAM OLUŞTURMAK’

Ayrıca, önümüzdeki aylarda hayata geçirmeyi planladıkları bir diğer proje hakkında da açıklamalarda bulunan Erdemir, “Buca Belediyesi zihinsel engellilerin istihdam edildiği bir proje ile solucan gübresi yetiştiriyor. Orayla ilgili araştırmalar yapıp, Aliağa’ya uygunluğunu ölçüp, yapılabilirliğini test edip onu da devreye sokmak istiyoruz. Bunu da İŞKUR destekli, engelli istihdamına yönelik bir başka proje olarak düşünüyoruz. Amacımız Aliağa’da bacasız fabrika kurup özellikle zihinsel engelliler için istihdam oluşturabilmek.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler