131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

İZMİR’DEKİ OSB’LERDEN GÜÇBİRLİĞİ

8 Ağustos 2017, Salı 06:03

     


Bilim Sanayi Teknoloji İzmir İl Müdürlüğünün çağrısıyla toplanan Aliağa, Atatürk, Bağyurdu, Bergama, Buca Giyim, İTOB, Kınık, Menemen Plastik, Pancar, Tire ve Torbalı OSB’lerinin bölge müdürleri sorunlarını masaya yatırarak, çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

İzmir’in güçlü sanayi bölgeleri Kemalpaşa, Aliağa, Atatürk, Bağyurdu, Bergama, Buca Giyim, İTOB, Kınık, Menemen Plastik, Pancar, Tire ve Torbalı OSB’leri, sorunlarını yaptıkları güç birliği ile çözecek. Kemalpaşa OSB’nin ev sahipliğinde bu yılın ilk toplantısını yapan OSB’lerin müdür ve yöneticileri, sorunlarını masaya yatırdı. OSB’ler, çözüm önerilerini ve yol haritalarını belirledi. Bilim Sanayi Teknoloji İzmir İl Müdürlüğünün çağrısıyla gerçekleşen toplantıda, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Bilim Sanayi Teknoloji İzmir İl Müdürü Engin Bişar, İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileri ve İzmir’deki OSB’lerin yetkilileri bir araya geldi.

SORUNLAR EL ELE VERİLEREK ÇÖZÜLECEK

Toplantıda OSB’lerin parsel doluluk oranları görüşülürken aynı zamanda bölgelerin genel sorunlarına ve çözüm önerilerine de yer verildi. Aliağa, Atatürk, Bağyurdu, Bergama, Buca Giyim, İTOB, Kınık, Menemen Plastik, Pancar, Tire ve Torbalı OSB’lerin bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk İzmir Kemalpaşa OSB ve Yiğitler Barajı hakkında bir sunum yaptı. Toplantıda OSB bölge müdürleri, sorunlarını anlatırken, bundan sonra da güç birliği yaparak, sorunlarını el ele vererek çözme kararı aldılar.

BİR DAHAKİ TOPLANTI TİRE’DE

Toplantı sonrasında İzmir Kemalpaşa OSB Atık Su Arıtma Tesisi ve İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen KOSBİ Güneş Enerji Santrali gezilerek tesisler hakkında OSB müdürlerine teknik bilgiler verildi. Toplantı sonunda 2017 yılının ikinci toplantısının 6 ay sonra Tire Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler