131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

FİTRE ve ZEKATLAR THK’NA

9 Haziran 2017, Cuma 06:38

     


Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanlığında geçtiğimiz günlerde Şube Başkanı değişikliği oldu. Şube Başkanı Sevil Köse ayrılarak, yerini Siteler Mahalle muhtarı olan Sedat Okşar’a bıraktı. Gönüllülük esasıyla yürüttükleri Şube Başkanlığı görevini devralan Başkan Sedat Okşar Ramazan ayı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Kurumun oldukça kısıtlı kaynaklarla ayakta durmaya çalıştığını ifade eden Okşar “1925’te Büyük Önder Atatürk tarafından temelleri atılan Türk Hava Kurumu, hayırsever ve kadirşinas Milletimizin desteği ile bugünlere geldi. Devlet bütçesinden hiçbir yardım almayan Kurum, kısıtlı kaynaklarla gençliğimizi havacılığa özendirmek ve vatandaşlarımıza nitelikli havacılık eğitimi sunabilmek için çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

THK’nun verdiği hizmetleri de sıralayan Sedat Okşar “Türk Hava Kurumu havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal Kurumdur. 2013 yılından beri helikopter ambulans hizmeti de veriyor. 2011 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurdu. THK Üniversitesi 5 fakülte, 14 bölüm ve 2 meslek yüksekokulu (5 program) ile gençlerin akademik eğitimlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Gelir kaynaklarının büyük bölümünün fitre, zekat ve kurban derilerinden oluştuğunu belirten türk Hava kurumu Aliağa Şube Başkanı Okşar “Kuruluşunda 21 kalem gelir bağlanan ve bugünkü karşılığı milyarlarca lira olan THK’nın bugün elinde hiçbir kamu geliri kalmadı. Mali desteğinin tümü, Türk Milletinin fitre-zekat ve kurban derisi bağışlarından oluşuyor. Türk Hava Kurumu bu yıl da fitre ve zekat bağışlarını kabul ediyor. Aliağa’da her yıl olduğu gibi büyük destekçilerimiz olan mahalle muhtarlıklarımızla zarf dağıtımı yapılıyor. Ayrıca resmi kurumlara, bankalara, esnafımıza fitre zarfı ulaştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yıl Fitre bedeli 16 TL’dir. Siz değerli Aliağa halkımızın fitre bağışlarını bekliyoruz.” diyerek destek istedi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler