131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

TEOG’DAKİ BAŞARIMIZ GİDEREK ARTIYOR

9 Haziran 2017, Cuma 06:44

     


TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında Aliağa’nın başarısı her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Nisan ayında yapılan TEOG sınavı sonuçlarına göre Aliağa’da 12 öğrenci tam puan aldı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, 2017 TEOG sınav sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Haziran ayı sonu itibariyle Aliağa’daki üçüncü yılını dolduracağını kaydeden Derse, “3 yıllık süre zarfında TEOG sınavlarını değerlendirecek olursak; biz göreve geldiğimizde Aliağa’da eğitim kalitesi iyi yerdeydi. Biz, buradaki şube müdürleriyle, okul müdürleriyle, öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda daha iyi nasıl olur diye fikir alışverişinde bulunduk. Aliağa bir sanayi kenti, ekonomisi iyi bir kent, eğitime önem veren bir veli potansiyeli var. İlçemizi 10’uncu sıralardan ilk 5’e ve ilk 3’e nasıl çıkarabiliriz diye çalışmalar yaptık. Bununla ilgili planlar ve programlar yaptık. Her ay bu kapsamda toplantılar gerçekleştirdik. Bu konuda okul müdürleri ve öğretmenlerle sürekli bir iletişim halindeyiz. Okullarımızdaki yetiştirme kursları çok düzenli bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımızın artık dışarıda herhangi bir yerde kursa gitmelerine gerek yok. Bütün derslerden okullarımızda hafta içi ve hafta sonu kurslar açılıyor.” dedi.

‘HEDEFİMİZ İLK ÜÇ’

Tüm bu çalışmalardan olumlu sonuçlar almaya başladıklarını ifade eden Ogün Derse, “Aliağa’nın başarısı her yıl birer ikişer basamak yükseldi. En son 2016 Kasım TEOG sınavlarında İzmir’deki 30 ilçe arasında 5. sıradaydık. Bu da bizim için güzel bir başarı. Ama bizim hedefimiz her zaman ilk üçe girmek. Bunun yanı sıra Kuzey Ege’de, metropolün dışında kalan ilçelerde de birinci sıradayız. Bizim önümüzde yer alan diğer 4 ilçe merkez ilçeler. Biz onları da geçmeyi düşünüyoruz. Öğretmen kadromuzda bu kalite var, öğrencilerimizde ve velilerimizde de var. Biraz daha fazla çalışarak bunu başarabileceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.

TAM PUAN ALAN 12 ÖĞRENCİ VAR

2017 Nisan ayında yapılan TEOG sınavında Türkiye genelinde puanlarda bir yükseliş olduğunu vurgulayan Derse, Aliağa’da da 2016 Kasım ayında yapılan TEOG sınavına göre 10 puana yakın bir yükseliş olduğunu belirtti. Derse, “Ancak bu yılki ilçe sıralamalarını henüz almadık. Sınavlar yeni açıklandığı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu veriler elimize henüz ulaşmadı. Veriler toplanacak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bize gönderilecek. Bununla ilgili bilgileri de sonuçlar bize ulaştığında paylaşacağız. İlçe genelinde TEOG sınavında 12 tane tam puan alan öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden 2 tanesi özel okulda, 10 tanesi devlet okullarında öğretim görüyor. Bu başarıda emeği olan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Hepsinin emeği çok büyük. Daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum. “dedi.

Konuşmasında YGS sonuçlarına da değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “YGS sınavları da yapıldı. Öğrencilerimizin başarısından genel anlamda memnunuz. Orada da güzel bir başarı yakaladık. Şimdi LYS’ye girecekler. LYS’ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

TEOG Sınavından tam puan alan 12 öğrenci için bugün saat 09.30’da İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın makamında ödül töreni düzenlenecek. Öğrencilere ödüllerini Kaymakam Yılmaz takdim edecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler