131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

HATİCE ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA ANILDI

9 Haziran 2018, Cumartesi 06:19

     


Aliağa’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren öğretmen Hatice Aşık Binali, görev yaptığı 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde anıldı.

İzmir-Çanakkale karayolunun Karayolları Bakımevi kavşağında Çarşamba günü meydana gelen kazada, E.K.(28) yönetimindeki 35 JA 6673 plakalı kamyon ile Hatice Aşık Binali (34) idaresindeki 35 V 9272 plakalı otomobil çarpışmış, kazada otomobili kullanan öğretmen Hatice Aşık Binali (34) ile ayrı araçta bulunan öğretmen Sezen Kara (32) ağır yaralanmıştı. Yaralılardan Hatice Aşık Binali tedavi gördüğü Aliağa Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmiş, Sezen Kara ise Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Konuşmalar törene katılanları ağlattı

Meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Hatice Aşık Binali (34), karne gününde görev yaptığı lisede anıldı. Okulda düzenlenen anma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin yanı sıra, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı. Anma programının başında Öğretmen Hatice Aşık Binali için saygı duruşunda bulunuldu. Hatice öğretmenin mesai arkadaşları ile öğrencilerinin üzüntüsünü dile getirdiği konuşmalar törene katılanları ağlattı. Öğrenciler yaptıkları konuşmalarda öğretmenleri ile ilgili anılarını paylaşırken törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

“Acımız çok büyük”

80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmuş, anma töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitim öğretim yılının sonunda maalesef böyle üzücü bir olay yaşadık. Daha 30’lu yaşlarda mesleklerinin baharında iki genç arkadaşımız maalesef elim bir trafik kazasına maruz kaldılar. Hatice Öğretmenimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Okulumuzun, eğitim camiamızın ve Aliağamızın başı sağ olsun. Eminim siz öğrenciler başarılı olarak, iyi üniversitelere giderek, onun istediklerini gerçekleştireceksiniz. Acımız çok büyük. İnşallah hep birlikte bu acıyı atlatacağız. Yaralı olan öğretmenimizden de iyi haberler alıyoruz. Durumu iyi. Onun için de dualarınızı eksik etmeyin. Hatice öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun.” dedi.

“Eğitim camiamızın başı sağ olsun”

Okul Müdürü Önder Erdurmuş’un ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Neler söylenir, bu duygular nasıl ifade edilir, inanın çok zor bir an. Eğitim camiamızın başı sağ olsun. Hatice öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Sezen öğretmenimize de geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletiyor, acil şifalar diliyorum. Olayı duyduğumuz andan itibaren arkadaşlarımızla birlikte hastanedeydik. Doktorlarımız ellerinden geleni yaptılar ama takdiri ilahi. Vade dolduğu zaman bir sebeple insanoğlu gerçek hayata intikal ediyor. Doğum her ne kadar gerçekse bu hayatta, ölüm de bir o kadar gerçek. Ama doğum sevindirici, ölüm üzücü tabi ki. Biz bundan sonrasında çok çalışarak Hatice öğretmenimizin burada gerçekleştirmek istediği hayallerini gerçekleştirebiliriz. Onun dışında bol bol dua edelim. Eğitim camiamızın başı sağ olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TOKİ Camii İmamı Ünal Aydın ve Konak Mescidi İmamı Aydın Öztürk merhume için dua okudu. Edilen duanın ardından anma töreni sona erdi. Hatice Öğretmen için okulda lokma hayrı dağıtıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler