131019098
19 Mart 2024, Salı

15. YIL GURURU

9 Aralık 2017, Cumartesi 06:02

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” sahiplerini buldu.

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” sahiplerini buldu. Bu yıl 15. kez düzenlenen yarışmanın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşen ödül töreninde, genç piyanistler Nehir Özzengin ve Kaan Turan gelenlere müzik ziyafeti yaşattı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri, tarihi mirasımızın korunmasında duyarlılığımızın simgesi haline geldi. İzmir’in her karış toprağında binlerce öykü, tarih yatıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi her yıl tarihe verdiği desteği arttırıyor ve kentin tarihine sahip çıkıyor. Kadifekale, Agora, Havagazı Fabrikası, Aya Vukla Kilisesi bunlardan sadece bazıları” diye konuştu.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimari Restorasyon Bölüm Başkanı ve “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” ödül komite üyesi Prof. Dr. Başak İpekoğlu ise 15. yıla özel konuşmasında şunları söyledi: “Kültür ve tarih kenti olarak İzmir’in böyle bir yarışma yapması çok güzel bir şey. Tarihi yapıları ve sanatları, kültür varlıklarının değerini anlatmakta çok büyük başarı kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi, böyle bir yarışmayı 15. yıla getirerek verdiği önemi kanıtlamıştır” dedi.

Yarışma Seçici Kurul Başkanı adına konuşan Doç. Dr. Semahat Özdemir ise, “ En severek katıldığım yarışma bu.. Eserleri inceleme sürecinde değerli insanlarla tanıştım. Heyecanlarına ortak olmak çok anlamlıydı. Bir kentte yaşayanlar, kentleriyle gurur duyuyorsa, o kent güzeldir. Böyle bir yarışma için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler