131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

‘ENGELLİLER HAFTASI’ DOLU DOLU GEÇECEK

10 Mayıs 2017, Çarşamba 06:46

     


Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda Aliağa’da gerçekleştirilecek olan etkinlik takvimi belli oldu. 5 gün boyunca düzenlenecek farklı etkinliklerle kutlanacak olan Engelliler Haftası programı bugün saat 09.15’te Engelli Farkındalık Yürüyüşü ve Mehteran Gösterisi ile başlayacak. Yürüyüş, Demokrasi Meydanı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Farkındalık Yürüyüşü sonrası, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Program saat 10.45’te Engelsiz Kafe’de devam edecek. Kahvaltı ve ikramın ardından halk oyunları gösterisi, Halk Eğitim sertifika töreni, Atatürk İlkokulu Öğrencilerinin işaret dili ile müzik gösterisi, canlı müzik dinletisi ve eğlence programı gerçekleştirilecek.

Yarın ise (Perşembe) yine Engelsiz Kafe’de saat 19.00’da temsili askerlik yapacak engelli bireyler için kına gecesi eğlencesi düzenlenecek. Cuma günü ise temsili askerlik yapacak engelli bireyler için asker uğurlama töreni yapılacak. Dönüşte de Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilecek. Pazartesi günü de Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nde İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından özel gereksinimli bireylerin sağlık taraması yapılacak. Etkinliklerin son günü olan Salı günü ise Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan Aliağa Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde resmi program gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler