131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

PETKİM İŞÇİLERİNİN HUZURU KAÇIYOR

10 Ağustos 2017, Perşembe 06:24

     


Petrol-iş Aliağa Şubesi sabah içeri giren vardiya ile birlikte Petkim giriş kapısı önünde “ işten atmalar" ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

25 Temmuz günü Petkim'den polis operasyonu ile gözaltına alınan 6 işçinin daha sonra serbest bırakılmalarına rağmen hafta başında işten atılmaları protesto edilerek, bir an önce geri alınmaları talep edildi. Petkim yöneticilerinden mobbing yapmayı bir an önce bırakmaları ve sendika düşmalığına son vermeleri istendi.

Ahmet Oktay yaptığı açıklamada “Petkim TİS sürecinden sonra Petkim İşvereninin bizlere karşı olumsuz tutum ve davranışlarının devam ettiğini hep birlikte gözlemlemekteyiz. Bazı birimlerdeki yöneticilerin üyelerimize karşı sergilemiş oldukları yönetim anlayışları iş barışını olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmek isteriz. Ayrıca bu tür davranışların karşılığı mobbingdir ve suç teşkil etmektedir. Bir kez daha kendilerini buradan uyarıyoruz” dedi. Ahmet Oktay işçilere yaşanan süreci özetleyerek “en son yaşadığımız bir olay hepinizin malumudur. 25 Temmuz 2017 tarihinde hain darbe girişimi kapsamında Petkim çalışanı 6 ve Star Rafinerisi çalışanı 3 üyemiz gözaltına alınmıştır.14 günlük gözaltı süreci sonrasında 5’i Petkim’den 1’i de Star’dan olmak üzere 6 arkadaşımız haklarında yapılan tahkikat sonrasında suçsuz oldukları tespit edilmiş ve sadece yurt dışı çıkış yasağıyla 7 Ağustos 2017 tarihinde serbest bırakılmışlardır. Bu arkadaşlarımızın bazıları 8 Ağustos 2017 tarihinde sabah işlerine geldiklerinde iş akitlerinin fesih edildiği kendilerine bildirilmiştir. Bu durum tarafımızdan asla kabul edilir değildir. Petkim yönetimiyle konuyu görüşmek istediğimizde olumsuz yanıt verdiklerini de belirtmek isteriz. Soruyoruz kendilerine; aynı durumda olup da şu an işine devam eden kaç yöneticiniz var? Bu arkadaşlarımızın suçları sendikamız üyesi olmak mı?” diye sordu.

SOCAR yönetimini uyararak “SOCAR Yönetimi olarak yapmış olduğunuz bu tür çifte standart uygulamaları hangi yönetim anlayışınıza sığdıracaksınız. Yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Petkim ve Socar üst düzey yöneticileri hakkında ulusal basında çıkan haberleri tüm kamuoyu bilmektedir. Bu tür yaşanmışlıkları bizim üzerimizden mi bertaraf etmeye çalışıyorsunuz? 6 arkadaşımızla ilgili yapmış olduğunuz bu uygulama aynı zamanda TİS ihlalidir. Bu tür uygulamalara sessiz kalmayacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Bundan sonra ki süreçte de bu şirkette yaşanan tüm yönetimsel olumsuzlukların basın ve kamuoyuyla paylaşılacağını bir kez daha belirtmek isteriz” diyerek mücadele edeceklerini söyledi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler