131019098
28 Nisan 2024, Pazar

FABRİKADA ELEKTRİK KAÇAĞI: 1 İŞÇİ ÖLDÜ

11 Ağustos 2017, Cuma 06:28

     


Aliağa’da bir kömür deposunda çalışan 1996 Suruç doğumlu Reşat Doğantürk isimli bir işçi, elektrik çarpmasından dolayı yaşamını yitirdi.

Patronların gerekli iş güvenliği önlemlerinin almaması bir işçinin daha yaşamını yitirmesine neden oldu. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bulunan linyit kömür deposunda yaşanan iş kazası sonucu bir işçi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde fabrikada kömürleri poşetleme ve yükleme işinde sezonluk işçi olarak çalışan Reşat Doğantürk, elektrik çarpmasından dolayı yaşamını yitirdi. Kullandıkları makinenin elektrik kaçırmasından dolayı yüksek voltajlı elektriğe maruz kalan Reşat Doğantürk, olay esnasında yanında olan iş arkadaşları tarafından hastaneye giderken yolda yaşamını yitirdi. Doğantürk'ün cenazesi Aliağa Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. İlk işlemlerin ardından, İzmir’e sevk edilen cenaze Doğantürk’ün yakınları tarafından memleketi Suruç’a götürüldü.

‘Uyardık ama çalışın dediler!’

Doğantürk ile bir aydır beraber çalıştığı iş arkadaşları, olaydan önce makinenin elektrik kaçırdığını şeflerine ilettiklerini ancak kendilerine 'Bir şey olmaz, iş yetişmesi gerekiyor, devam edin' dendiğini aktardı. İşçiler daha önce de benzer sorunlarla karşılaştıklarını ancak çözüm sağlanmadığını ifade etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler