131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ALTO’DAN BİR GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DAHA

11 Eylül 2018, Salı 06:36

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Kursa katılan girişimci adayları işletmelerini kurarak yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına katkıda bulunacaklar.

Girişimciliğin gelişmesine ve desteklenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından girişimcilik konusunda ücretsiz olarak "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi verildi.

Ertürk: ‘Girişimci adaylarına rehberlik etmeyi sürdüreceğiz’

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa’da düzenledikleri girişimcilik eğitimleriyle, iş fikri olan ve başarılı işletmeler kurmak isteyen girişimci adaylarına rehberlik etmeyi sürdüreceklerini belirterek, “Çünkü ülke ekonomimizin en önemli hedeflerinden biri, girişimcilik ruhunun tüm kesimlere yayılmasıdır. Bu hedefe ulaşmak için her kurum ve kuruluşun mutlaka işbirliği içerisinde olması gerekmektedir. Bu işbirliklerinin artması, kentin ekonomik göstergelerini en üst seviyeye çıkmasını sağlayacaktır. Bizler de girişimci olmak isteyenlere gerekli eğitim ve destekleri vererek kamunun tahsis ettiği finans kaynaklarına ulaşmalarını sağlama noktasında desteğimizi sürdüreceğiz. Eğitimlerdeki amacımız; girişimcilik ruhu taşıyan, başarılı iş fikri olan kişilerin cesaretle kendi işletmelerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya geçerek sürdürülebilir işletmeler kurmaları ve istihdama katkı sunmaya başlamalarıdır. Böylelikle ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır” dedi.

50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği

Eğitimlere katılan ve başarılı olan girişimci adayları işletmelerini kurarak KOSGEB'e başvurmaları ve KOSGEB kurulundan başarı ile geçmeleri halinde, 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar faizsiz geri ödemeli kredi desteğinden faydalanabilecekler.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler