131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

İKİ MİNİK KALPTEN SOKAKTAKİ CANLARA YARDIM

11 Ekim 2017, Çarşamba 06:48

     


Aliağa PETKİM İlkokulu 4. ve 3. Sınıf öğrencisi Eylül ve Elif, hafta sonu keman çalıp kendi yaptıkları kitap ayraçlarını satarak sokakta yaşayan kediler için mama aldılar.

Aliağa Sanat Sokağı’nda keman çalan Eylül ve yaptıkları ayraçları satan Elif iki kız arkadaş. PETKİM İlkokulu’nda okuyan iki arkadaş, hafta sonu bir araya gelerek sokak hayvanlarına destek olmaya karar vermişler ve topladıkları paralarla aldıkları kedi mamalarını, Aliağa’da yıllardır sokak hayvanlarının bakımında en ön sıralarda yer alan Kübra Kütükoğlu’na teslim ettiler.

Eylül ve Elif’ten anlamlı destek…

Eylül’ün de daha önce sokaktan sahiplendiği ve adını ‘PONÇİK’ koyduğu bir kedisi var. Elif ise ‘PITIR’ isimli kuşuna bakıyor. İkisi de sokakta yaşayan hayvanlara yardım etmek istediklerini düşünürken akıllarına bu fikrin geldiğini, bu yüzden kitap ayracı yaptıklarını ve Sanat Sokağı’na gelip keman çalarak yardım topladıklarını aktarıyorlar. Yardımları topladıkları esnada herkesin onları tebrik ettiğini ve kendilerinin çok mutlu olduklarını söyleyen Eylül ve Elif, dün okul çıkışı aldıkları mamaları sokak kedileri ile buluşturdular. İki kız arkadaş, kendileri gibi tüm çocukların ve büyüklerin sokakta yaşayan diğer canlılar için adım atmalarını istiyor.

‘Kızların davranışı herkese örnek olsun!’

Aliağa’da Sokak hayvanlarına yardım deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Kütükoğlu ise; kızların yardımından dolayı çok mutlu olduğunu ve tüm anne babaların çocuklarına hayvan sevgisini aşılaması gerektiğini vurguluyor. “Öncelikle kızların annelerine teşekkür ederim, böyle güzel ve duyarlı evlat yetiştirdikleri için. Tüm ebeveynlere örnek olmasını temenni ederim.” diyerek yüzden fazla kedi ve köpeğe yardım etmekte olduğunu belirten Kütükoğlu, “Herkes kapısının önüne bir kap su bir kap mama koymayı ihmal etmesin!” uyarısında bulunuyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler