131019098
19 Mart 2024, Salı

ÖDEVİMİZ: TAVŞAN ADASI

11 Aralık 2017, Pazartesi 06:42

     


Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kimya Bölümü'nden bir grup öğrenci ödev olarak Aliağa'nın Tavşan Adası'nı seçtiler.

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER)'nin yardımları ve desteği ile Aliağa açıklarındaki adaya giden öğrenciler; adadaki tavşanlara yiyecek ve su götürerek çevre temizliği yaptılar.

Tavşan Adası'nın ekolojik yapısının tanıtılması ve sahiplenilmesi gerektiğini belirten ALDER Başkanı Naci Biçer, bu tür etkinliklere önem vereceklerini söyledi.

Öğrencilere adayı gezdirerek, bitki örtüsü ve yaşayan hayvanlar hakkında bilgi veren Başkan Naci Biçer, "Adada tavşanların yanı sıra kara kaplumbağası ve nadiren yılana rastlanmaktadır. Klasik Akdeniz bitki örtüsüne hakim olan adaya özgü bir zambak bulunmaktadır. Bu zambağı çok uğraşmamıza rağmen Tavşan adası dışındaki hiçbir iklim ortamında yetiştiremedik. Bunu adada çoğaltmak için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Adı tavşan ile özdeşen Tavşan adasının tavşanlarla birlikte daha yeşil ve daha temiz olması için var gücümüzle çalışmaktayız" dedi.

Adayı ziyaret edenlerin herhangi bir kirletici bırakmadan ayrılmasını arzu ettiklerini belirten Biçer, özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında adaya gelenlerin tavşanlar için yiyecek ve su getirmesini rica etti.

Daha sonra öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Dernek Başkanı Biçer, öğrencileri Tavşan Adası'nın yanı sıra bölgedeki Prasa, Hayırsız ve İkiz adaların etrafından dolaştırarak, hem bu adalar, hem de kıyılardaki tesisler ve gemiler hakkında da bilgiler verdi.

Geziye katılan Kimya Bölümü öğrencilerinden Zeynep Çelik, “Bu yılki 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında birilerine veya bir kuruma yapılan yardım veya sosyal etkinlik gibi konuları ele almaktayız. Biz de düşündük; ağaç dikelim, çöp toplayalım, hayvanlara yardım edelim. Bunun hepsini Tavşan adasında hep bir arada yapmayı planladık. Başka yerde yapsak; ya ağaç dikecektik, ya çöp toplayacaktık. Biz bu adaya ilk defa geliyoruz. Sağ olsun Dernek Başkanımız Naci Bey de bize çok yardımcı oldu. Yiyecek, içecek, buraya ulaşım, her konuda hiç bir ücret almaksızın bize bu organizasyonu tertipledi. Herkes fabrikalara gidiyor, deniz kıyısına gidiyor oralarda bu etkinliği yapıyor. Biz bir farkındalık yaratmak amaçladık." diyerek, böylesi bir etkinliğe katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Öğrencilerden Ahmet Fırat, ise arkadaşlarından birisinin ALDER de gönüllü olarak çalıştığını belirterek "Biz duyumlarımız sonucu öğretmenimize çalışma konusu olarak Tavşan Adası'nı seçtiğimizi belirtince, çok sevinerek bu konuyu kabul etti" diyerek arkadaşları ile birlikte bundan böyle sadece ödev olarak değil, bir gönüllü olarak tavşan adası için çalışacaklarını söyledi.

(ŞAHAP AVCI)







 
Son Eklenen Haberler