131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

SAKA’DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

12 Mayıs 2017, Cuma 06:29

     


Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa’daki 8. sınıf öğrencileriyle buluşarak mesleki eğitimin önemi ve meslek seçimi konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde yapılan "Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” projesi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik meslek tanıtım panelinde konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka, öğrencilere Aliağa’da çalışma olanakları, hangi sektörlerde hangi mesleklere ilgi duyulduğu konusunda bilgiler verdi. Aliağa ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının mesleki ve teknik eğitim alanında iyi eğitim almış nitelikli ara personel vasfında istihdam imkânı sağladığını kaydeden Saka, “Ailelerin ‘Evladım üniversite bitirsin de hangisini bitirirse bitirsin’ düşüncesiyle hareket etmemesi gerekiyor. Üniversiteye girememek ailelerde ve gençlerde hayal kırıklığı oluşturmamalı. Bu ülkede herkesin doktor, avukat, mühendis olması gibi bir durum gerçekçi değil. Kendinize uygun mesleği seçebilmeniz için; kendinizi iyi tanımalı, yeteneklerinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi iyi bilmelisiniz. Hangi mesleği seçecekseniz o işi en iyi yapan kişi olun, hiç kaybetmezsiniz.” dedi.

“BİR İŞİ YAPIN AMA ÇOK İYİ YAPIN”

Saka, öğrencilerin sevdikleri alanlara yönelmek kadar, ülkenin ihtiyaç duyacağı, çalışma olanakları geniş alanlardaki mesleklere yönelmeleri gerektiğini ifade ederek, “Hayatınız boyunca mutlu olacağınız, sizi geliştirecek meslekler seçin. ‘Her işi yaparım’ demeyin, bir işi yapın ama çok iyi yapın. Artık hepimiz dünya vatandaşıyız. Bunun için yabancı lisan öğrenip dünyayı da takip edin” diye konuştu.

“İKİLİ EĞİTİM GELİŞTİRİLMELİ”

OSB’ler ile birlikte başta sanayi veya ticaret odalarının da aktif hale getirilerek mesleki eğitimde etkin görev almalarını sağlayacak yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Saka, OSB’lerde üretimin yanı sıra eğitim de yapılarak, sanayicinin aradığı nitelikli personeller OSB içinde açılacak okullarda karşılanabilir. Nitelikli personel yetiştirmek amacıyla öğrencilerin yarım gün teorik ve yarım gün de uygulamalı eğitimlerini OSB’deki okullarda aldıkları zaman, mezun öğrenciler eğitim aldıkları OSB’lerde zorlanmadan iş bulabilecek ve sanayi kuruluşlarınca da tercih edilecektir.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler