131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

CHP’Lİ ÖZTÜRK: “BU KADAR KIRICI OLMAK İÇİN SİZ NE KULLANIYORSUNUZ?”

12 Haziran 2017, Pazartesi 06:28

     


Aliağa Belediyesi Haziran Olağan Meclis Toplantılarının ilk birleşiminde, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın CHP Grubuna yönelik, “Siz ne kullanıyorsunuz?” ifadelerine CHP’li Meclis Üyesi Ulviye Öztürk’ten cevap geldi.

Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanvekili Zülküf Koçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Komisyonlardan gelen raporlar oybirliği ile karara bağlandı. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ulviye Öztürk ilk olarak, Belediye Tabipliği Birimi ve Belediye Veteriner Hekimliği Biriminin aynı yerde hizmet vermesinin yanlış olduğunu dile getirdi. İnsan sağlığı açısından bu iki birimin ayrı yerlerde hizmet vermesi gerektiğini kaydeden Öztürk, Veteriner Hekimliği Birimine tedavi amaçlı getirilen hayvanlardan hastalık bulaşma olasılığının çok yüksek olduğunu vurguladı.

ÖZTÜRK, "BAŞKAN BİZİ HEDEF HALİNE GETİRDİ"

Öztürk, ayrıca Belediye Başkanı Serkan Acar’ın geçtiğimiz günlerde Gençlik Merkezi yapımı için Belediye Meclisi’nden talip ettiği 7 milyon 500 Bin TL borçlanma yetkisinin reddedilmesi hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımı dile getirdi. Öztürk, “2 Mayıs 2017 tarihinde yapılan meclis toplantısında belediye meclisten gençlik merkezi yapımı için 7 milyon 500 TL borçlanma yetkisi istemişti. Bu konuda ilgili komisyonlarda raporlar hazırlandı. Komisyonlarda oy çokluğu ile 7 milyon 500 bin TL borçlanma yetkisi talebi reddedildi. Mecliste de komisyondan geldiği şekliyle bu talep uygun görülmedi. Fakat bizim başkan buna çok kızmış olacak ki bu durumu sosyal medyadaki kendi sayfasında paylaştı. Ayrıca İmar Komisyonu raporunun da ıslak imzalı halini yayınladı. Bu paylaşım yapılınca İmar Komisyonu üyeleri ile meclis üyelerine, mensup olduğumuz parti de dahil olmak üzere çok kırıcı yorumlar yapıldı. Son derece ağır suçlamalarda bulunuldu. Burası küçük bir yer. Sen bizden daha önce 7 milyon TL borçlanma istemiştin, biz de zaten o 7 Milyon TL borçlanma yetkisini vermiştik. Onu niye sosyal medyada paylaşmıyorsun. Onay vermediğimizi paylaşıyorsun. Biz bu şekilde hedef haline getirildik. Başkan bunu sosyal medyada paylaşmakla etik davranmamıştır.” diye konuştu.

‘DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ BİLİN VE HAZMEDİN’

Ulviye Öztürk, Salı günü gerçekleştirilen ilk birleşimde Belediye Başkanı Serkan Acar’ın CHP Grubunun vermiş olduğu soru önergeleri ile ilgili ‘Siz ne kullanıyorsunuz?’ şeklinde cevap vermesini eleştirdi. Öztürk, “Belediye Başkanı, ‘Siz ne kullanıyorsunuz?’ cümlesini sarf edebiliyor. CHP Grubu olarak bilgi almak amacıyla 2 adet soru önergesi verdik. Aliağa Belediyesi’nin taşınmazları üzerinde, hangi firma ve kişilerin alacakları nedeniyle haciz işlemi başlattığını sorduk. Diğer önergeyi de biliyorsunuz. Soru sormanın cevabı ‘Siz ne kullanıyorsunuz?’ şeklinde kırıcı, incitici ve rencide edici olabilir mi? Böyle bir cevap olur mu? Kendisi şu an burada yok ama ben de o zaman Başkana, ‘Bu kadar kırıcı ve incitici olmanız için siz ne kullanıyorsunuz?’ diye sorsam doğru olur mu? Hepimiz halkın oyuyla seçilip buraya geldik. Muhalefetin eleştirme, yanlışları düzeltme hakkı var. Bu demokrasinin gereğidir. Lütfen herkes bu demokrasi kültürünü bilsin ve hazmetsin.” dedi.

KOÇOĞLU, “BAŞKAN SÖYLEMLERİNİZE CEVAP VERECEKTİR”

Ulviye Öztürk’ün konuşmasının ardından söz alan Meclis Başkanvekili Zülküf Koçoğlu ise, “Belediye Tabipliği ve Veteriner Hekimliği birimlerinin aynı yerde olması konusunda ilgili arkadaşlar gerekli çalışmayı yapacaklardır. Vatandaşı sosyal medyada bilgilendirmek doğal bir haktır ancak vatandaşın bunu iyisiyle kötüsüyle bilmesi daha doğru olur. Eğer burada hedef göstererek bir paylaşım yapılmışsa şahsen doğru olmadığını düşünüyorum. Dilerim ki sayın başkan bir dahaki meclis toplantısında Ulviye hanımın söylemlerine cevap verecektir.” İfadelerini kullandı. Belediye Meclisinin Temmuz ayı Olağan Toplantısı 4 Temmuz 2017 Salı Günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler