131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALTO’NUN SANAYİCİ ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

12 Haziran 2018, Salı 06:43

     


Göreve başladığı günden bu yana Aliağa’da kurumlar arası birlikteliğin sağlanması amacıyla ilçedeki çeşitli kurum, kuruluş ve firmalara ziyaretler gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) yönetimi, üyesi olan firmalara düzenlediği ziyaretlere aralıksız olarak devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri ilçede faaliyet gösteren firmalara ziyaret gerçekleştirerek sorun ve beklentilerini dinlemeye devam ediyor. Ziyaret programı kapsamında Petlim ve Apm Terminal’s firmalarının yetkilileriyle görüşüldü. Ziyaretlerde, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şaban Atalan, Yönetim Kurulu Üyeleri Abbas Gidici ve Dr. Y. Kemal Aygün de hazır bulundu.

‘Gerçekleştirdiğimiz tüm ziyaretlerde dile getirdiğimiz gibi, Aliağa’nın gelişimine katkıda bulunup ilçeye yön veren tüm kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma ortamı yaratmanın çabası içerisindeyiz’ diyen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Oda olarak göreve başladığımız günden bu yana gerçekleştirdiğimiz tüm ziyaretlerde paydaşlarımızla güçlü bir iletişim bağı kurmayı ve toplum ile ticaret hayatının tüm kesimlerine hitap eden çözüm önerileri ve projeler geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Aliağa’daki dev sanayi yatırımlarına rağmen sanayi ve ticaret altyapısının bu büyük gelişmeye paralellik gösteremediğini belirten Ertürk, “Bölgenin sanayi ve ticaret potansiyeli büyük ama bununla birlikte sorunları da büyük. Yapılan yatırımların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayacak altyapı çalışmalarında eksiklikler var. Aliağa’nın sağlıklı büyümesi ve sanayiinin planlı gelişmesi için yapılması gerekenler hakkında kurum ve kuruluşların diyalog geliştirmeleri, planlamacıların bölgeyi iyi tanıması ve yörede yaşayanların görüşlerinin alınmasıyla en iyi çözümün bulunabileceğine inanıyorum. Biz sorunların aşılması noktasında oda olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Bunu tüm kurumlarımıza ve yetkili makamlara ilettik. Bizler Aliağa'da yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, merkezi yönetimlerle işbirliği halinde bölgesel fırsatlar ve ihtiyaçları tespit ederek Aliağa’mızın yarınını bugünden kurmalıyız. Tüm kurumlar bir araya gelerek master planlama gibi bir bölgesel ekonomik çalışmanın yapılmasını talep etmeli ve gereğini yapmalıyız. Aliağa'nın sağlıklı büyüyen bir sanayi ticaret kenti olması sadece Aliağa için değil İzmir ve ülkemiz için de son derece önemli” diye konuştu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler