131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ALİAĞA’DA ANILIYOR…

12 Temmuz 2017, Çarşamba 06:18

     


15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Aliağa Kaymakamlığı tarafından hafta boyunca çeşitli anma programları gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde ilk olarak ilçe protokolünün katılımıyla şehitlik ziyareti yapıldı.

‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle Aliağa Kaymakamlığı tarafından bir dizi anma programı gerçekleştirilecek. Hafta boyunca sürecek program, ilçe protokolünün Aliağa Şehitliği’ni ziyaretiyle başladı. Şehitlik ziyaretine Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun ve İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek katıldı. Ziyarette şehitler için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

KUR’AN-I KERİM VE İLAHİLER OKUNACAK

Aliağa Kaymakamlığı’nın 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında 13 Temmuz Perşembe günü saat 11.00’de Kurtuluş Camii’nde kaside ve ilahiler okunacak. Kur’an-ı Kerim (Yasin) tilaveti ve hatim duası yapılacak. Kur’an-ı Kerim ve ilahiler Yaz Kur’an Kurslarındaki çocuklar tarafından okunacak. Aynı gün saat 14.00’te HABAŞ Hamdi Başaran Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda anma programı gerçekleştirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Programda sinevizyon gösterisi ve şiir dinletisi de yer alacak.

CAMİLERDE EŞZAMANLI OLARAK SELALAR OKUNACAK

14 Temmuz Cuma günü ise saat 12.30’da ilçedeki tüm camilerde Kur’an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahiler okunacak. Darbe girişimin gerçekleştirildiği gün olan 15 Temmuz’da da Konak İskele Meydanı’ndaki temsili nöbet tutma programına katılmak isteyenler için saat 18.00’de Hükümet Konağı önünden otobüs kaldırılacak. Cumartesi gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak, 15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te ilçedeki tüm camilerde eşzamanlı olarak selalar okunacak. 14 Temmuz- 21 Temmuz tarihleri arasında ilçedeki şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler