131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ÖĞRENCİLER YENİ OKULLARINA ‘MERHABA’ DEDİ

12 Eylül 2017, Salı 06:35

     


Aliağa’da yurt genelinde okula yeni başlayacaklar için uygulanan ‘Uyum Haftası’ uygulaması kapsamında öğrenciler okula bir hafta erken başladı.

2017-2018 eğitim-öğretim haftası 18 Eylül’de başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenciler ise, uyum haftası kapsamında dün okula başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde uygulanan uyum haftası, “Öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamı, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak” için 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana uygulanıyor. Uyum haftasına, bu yıl lise dokuzuncu sınıf öğrencileri de eklendi.

Uyum haftası kapsamında okulda ilk gün sevinci yaşayan öğrenciler, öğretmenleri ile tanışıp, yeni sınıflarını incelerken, öğretmenler ise öğrencilerin neşesine ortak olarak onların uyum sürecini kolaylaştıracak çeşitli aktivitelerle tüm gün öğrencilere yardımcı oldular.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, 2017-2018 eğitim öğretim yılı uyum haftası dolayısıyla derslere başlayan öğrencilere başarılar dilerken, bu yılın hem velilere hem de öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını temenni etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler