131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

MUSTAFA GÜRKAN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

13 Mayıs 2017, Cumartesi 06:36

     


Aliağa’nın tanınmış işadamlarından merhum Mustafa Gürkan’ın ailesinin katkılarıyla inşa edilen 12 No.lu Mustafa Gürkan Aile Sağlığı Merkezi, Siteler Mahallesi’nde hizmete açıldı. Merkezin açılışına çok sayıda davetli katıldı.

Siteler Mahallesi’nde bulunan 12 No.lu Mustafa Gürkan Aile Sağlığı Merkezi, dün gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Sağlık Merkezi’nin açılışına Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İl Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Mustafa Kırlangıç, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile çok sayıda davetli katıldı.

ORHUN, “SİTELER MAHALLESİ’NDE İHTİYAÇTI”

Açılış töreninde ilk konuşmayı, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun yaptı. İlçe nüfusunun son 4-5 yılda hızlı bir artış gösterdiğini ifade eden Orhun, “Bundan tam 10 yıl önce ilçemizde aile hekimliği uygulamasına başlandı. Başlangıçta Aliağa’da 6 aile sağlığı merkezi ve 16 aile hekimliğiyle hizmete girdik. Sağlık Bakanlığımızın ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün büyük destekleri sonucu şu anda 12 aile sağlığı merkezi ve 27 aile hekimine ulaşmış bulunuyoruz. İlçemizin nüfusu hızla artan mahallelerinden olan Siteler Mahallesi’ne aile sağlığı merkezi ihtiyacını belirledik. Bu arada bağışçılarımız Emin Gürkan ve Erman Gürkan’ın da babaları merhum Mustafa Gürkan adına bir hayır yapmak istediklerini öğrenip kendilerine ulaştık. Bu bölgede bir sağlık tesisi ihtiyacı olduğunu söyledik. Onlarda arsası hazineye ait olan bu alanda 12 No.lu Mustafa Gürkan Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatını gerçekleştirdiler. Burası, 1 dönüm alan üzerinde, 230 metre kare kapalı alana sahip, dört aile hekiminin hizmet verdiği a sınıfı standartlarda bir aile sağlığı merkezi olarak hizmete açılacaktır. Merhum Mustafa Gürkan’a Allah’tan rahmet diler, oğullarına da çok teşekkür eder, bu davranışın herkese örnek olmasını dilerim.” diye konuştu.

KIRLANGIÇ, “GÜNDE 80 BİN HASTAYA DOKUNUYORUZ”

Orhun’un ardından söz alan İzmir Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Mustafa Kırlangıç, “İzmir’in dört bir yanında koruyucu sağlık hizmeti sunuyoruz. Bin 257 aile hekimimizle beraber günde yaklaşık 80 bin hastaya dokunuyoruz. Amacımız halkımıza birinci basamak sağlık hizmeti sunmaktır. Aile sağlığı merkezlerimiz halkımızın her türlü sağlık sorunu ile ilgilenmektedir. İşte burada 12 No.lu Aile Sağlığı Merkezi de bu manada halkımıza hizmet verecektir. Bu vesileyle A klasmanında olan, 4 birimi bulunan Aile Sağlığı Merkezinin açılışına katkıda bulunan başta hayırseverlerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sayın Vekilimiz Kerem Ali Sürekli Bey’e de bize ve sağlık yatırımlarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

YILMAZ, “HALKA HİZMET EDECEK HER İŞ BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”

Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz ise açılışta yaptığı konuşmada, halkın faydasına olacak işlere odaklanmış kişiler olarak halka hizmet edecek her işin kendilerini heyecanlandırdığını vurguladı. Yılmaz, “Burası ilçemizin en kalabalık mahallesi olan Siteler Mahallesi’ne hizmet edecek olan temiz, nezih bir sağlık merkezi oldu. Hayırsever ailemize çok teşekkür ediyorum. Bu merkezde şifa bulan her vatandaşımız merhum Mustafa Gürkan’dan Allah razı olsun diyecektir. Kazasız belasız hizmetler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ, “BU HİZMETLERİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Açılışta son konuşmayı ise Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli yaptı. Sürekli, merhum Mustafa Gürkan adına ilçeye bu merkezi kazandıran merhumun eşi Ceyhan Gürkan ile oğulları Emin ve Erman Gürkan’a çok teşekkür etti. Sürekli, “Birçok açılışa gidiyoruz, hastanelerde yenilemeler yapıyoruz, her yerde böyle hayırsever kardeşlerimizi görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu hizmetler yapılırken sizlerin de büyük katkıları var. Hep beraber ülkemiz ve milletimiz için bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Erman ve Emin Gürkan’a protokol tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Merkezin açılış kurdelesini de birlikte kesen protokol mensupları, açılışın ardından merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler