131019098
28 Nisan 2024, Pazar

ALİAĞA’DA KUMARA GEÇİT YOK

13 Haziran 2017, Salı 06:48

     


Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde ikincisi yapılan "Huzur Ramazan Uygulaması"nda, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçedeki kıraathanelere kumar denetimi yapıldı.

İlçeye yeni atanan polis memurlarının tanınmaması nedeniyle, işyerlerine müşteri kılığında girip bir süre bekleyerek, yapmış oldukları istihbari çalışmalar neticesinde, yapılan kontrollerde; kumar oynattıkları ile ilgili olarak bilgi alınan toplam 6 işyeri denetlendi, işyerlerinde toplam 150 şahsın GBT’si soruldu. Yapılan operasyonda, Kurtuluş Mahallesi’nde, işletmeciliğini B.A.’nın yaptığı, A. Kıraathanesinde, M.S., Y.K., E.Y. isimli şahıslara kumar oynamaktan, işyeri sahibi B.A’ya kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan işlem yapılmış, ayrıca işyerinde bozuk para ile çalışan ve sigara kazanma amaçlı kumar makinesi elde edildi. Kültür Mahallesi’nde de, işletmeciliğini M.S.K.’nın yaptığı B. Kıraathanesinde, M.S.K., M.B., M.K. isimli şahıslara kumar oynamaktan, işyeri sahibi M.S.K.’ya kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan işlem yapıldı, kumar oynamakta kullanılan kumar fişleri ele geçirildi.

Aynı kapsamda, Kazım Dirik Mahallesi’nde, işletmeciliğini Ç.Y.’nin yaptığı Y. Kıraathanesi’nde, E.Y., H.C., M.A., S.Ç. isimli şahıslara kumar oynamaktan, işyeri sahibi Ç.Y.’ye kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan işlem yapılarak, kumar oyununda kullanılan 190 TL paraya el konuldu. Yine Kurtuluş Mahallesi’nde, işletmeciliğini Ö.B.’nin yaptığı İ. Kıraathanesinde, T.E., İ.Ş., O.D., M.K. isimli şahıslara kumar oynamaktan, işyeri sahibi Ö.B.’ye kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan işlem yapılıp kumarda kullanılan 380 TL para ele geçirildi.

Yapılan idari işlemler sonucunda, işyerlerinde kumar oynarken yakalanan toplam 14 kişiye 227’TL’den toplam 3.780 TL idari para cezası uygulanarak, işyeri sahipleri hakkında da kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan gerekli adli tahkikata başlandı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev; “Gerek İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüz organizesinde, gerekse Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğümüz olarak yapılan bu uygulamalar ile vatandaşımızın can ve mal güvenliği, ilçemizdeki huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi ve daha da iyi gidebilmesi amacıyla yapılan denetimlerimiz artarak devam edecektir. İlçemize yeni atanan memurlarımız ilçemizdeki kumar ve şans oyunlarının kökünün kazınmasında daha etkin olarak kullanılmaya devam edilecektir. Kumar oynanmasına imkan sağlayan yerler hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılarak, kumar denen illetin ilçemizden temizlenmesi sağlanacaktır. Vatandaşlarımız bu tarz yerler ile ilgili olarak, ayrıca karşılaştıkları her türlü şüpheli durum karşısında, gecikmeksizin 155 Polis İhbar Hattımıza bilgi vermeleri ve bizlere destek olmaları, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak suç ile mücadelemizde çok büyük önem arz etmektedir. “ diye konuştu.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler