131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

TÜPRAŞ ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

14 Nisan 2017, Cuma 06:26

     


TÜPRAŞ işçileri, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle dün dört rafineride de yarım gün iş bıraktı.

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde gündüz vardiyasına gelen işçiler içeri girmeyerek kapı önünde toplandı. Diğer vardiyalardaki işçiler de eyleme katıldı. Petrol-İş Sendikası’nın 18 Nisan’da yapılacak arabulucu görüşmesi öncesi yaptığı iş bırakma eylemi ile ilgili kapı önünde açıklama yapan Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Menderes Akdağ, sözleşme süresi ile birlikte, sözleşmedeki 23, 24, 25, 31 ve 35. maddelerin kesinlikle değiştirilmesini istemediklerini vurguladı. Akdağ “TÜPRAŞ işçisi yetişmiş eleman. 10 bin lira teklif ediyorlar bizim işçi arkadaşlara ama bir yıllık bireysel sözleşme ile birlikte. Sendikasızlığı kabul etmiyor arkadaşlarımız. Oradaki sendikasızlaştırma, hem PETKİM’de hem de 4 TÜPRAŞ’ta bizim canımızı yakar” dedi.

PETKİM’DE MAL BİRİKMESİ SORUN YARATIYOR

PETKİM’de dışarıya mal çıkmamasından kaynaklı olarak birikim yaşandığını belirten Akdağ, “PETKİM’de bir fabrikayı, plastik işletmelerini durdurdular” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler