131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

KOCAOĞLU: “SEÇİMLER GELİP GEÇECEK, KAZANAN DEVAM EDECEK”

14 Mayıs 2018, Pazartesi 06:36

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Selçuk Katı Atık Transfer İstasyonu’nun açılış töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu negatif davranışlarla olumlu bir iş çıkmayacağını, birlik ve dayanışma içinde olmak gerektiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Selçuk’ta İBB tarafından kurulan Katı Atık Transfer İstasyonu’nun açılışında yaptığı konuşmada Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar için “Bu artık çizmeyi aştı” dedi.

‘Böyle belediye başkanlığı mı yapılır?’

Törendeki konuşmasında Aliağa Çaltılıdere Mahallesi'ndeki arazinin ilçe belediyesi tarafından satılmasını ve ardından yaşanan tartışmaları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu "Bir belediye başkanı, belediyenin imar yetkisindeki değerleri geliştirerek geleceğe taşımak durumundadır. Yok etmeden, satıp tüketmeden ileriye taşımak durumundadır. Bir belediye başkanımız çok kıymetli bir araziyi 'biz alalım' dememize rağmen, 'bugün sen 10 liraya satıyorsun ama ilerde 150-200 lira olacak' dememize rağmen şufa hakkını kullanmayarak, bir yere satılmasına neden oldu. Değerinden kat be kat aşağı sattı.” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın satıştan kazandığı para ile rol çaldığını ima eden Kocaoğlu “O aldığı parayla sanki bütün görevini bitirmiş gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği bir caddede, 'burayı ben yapacağım' diye rol çalmaya çalıştı. Uğraşıyoruz. Sana o caddeyi neden yaptığını sormayacağım. O ilçenin en az 100-150 milyon liralık arazisini niye 15 milyon liraya sattığını soracağım. Sen orada ona cevap vereceksin. O kadar ısrarıma rağmen… Meclisten karar çıkarttık, son gün yetiştirdik. Böyle belediye başkanlığı mı yapılır? Böyle kamu görevi mi yapılır, Böyle siyaset mi olur? Hiç belediye başkanlarına cevap vermeyi, işine karışmayı zaman zaman sınırı aşsalar da sevmiyorum, tolere etmeye çalışıyorum. Ama bu artık çizmeyi aştı." ifadelerinde bulundu.

‘Seçimler geçecek, kazanan devam edecek’

İlçe belediye başkanlarının devam eden altyapı yatırımları sırasında yaşanan sıkıntıları siyasi gündem malzemesi haline getirdiklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "Her ilçeye 50-100 milyon tutan yatırımlar yapıyoruz, Bu yatırım yapılmazsa su kayıplarından dolayı ileride su akmayacak. Bu yatırımı yaptığımız için ilçe belediye başkanlarımızın teşekkür etmesi gerekiyor. Hadi etmiyorsa da eleştirmemesi gerekiyor. Yok kazıldı, yok açıldı kapanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 yıldır şu iş ilçe belediyesinin görevi, şunun görevi, bunun görevi diye hiç bakmadı. Hiçbir ilçe belediyesi kendine düşen yolların, işlerin tamamını yapıp 'haydi Büyükşehir, işim bitti, şunu da ben yapayım' deme konumunda değildir. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Arkasından yerel seçim gelecek. Seçimler gelip geçecek. Kazanan devam edecek, seçilemeyen evine gidecek. Ama hepimiz burada yaşamaya devam edeceğiz. Yarışabiliriz ama hepsinin bir kuralı vardır. Negatif davranışlardan olumlu bir iş çıkmıyor. Onun için olumluya bakmak gerekir. Onun için birlik olmak gerekir, dayanışma içinde olmak gerekir. Bu tür davranışlar prim getirmez. Gideceğiz o ilçelerde, kürsü kurulacak, herkes konuşacağını konuşacak. Sonra ne olacak?” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler