131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ETKİNLİKLERLE ANILIYOR

14 Temmuz 2017, Cuma 06:21

     


15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Aliağa Kaymakamlığı tarafından çeşitli anma programları gerçekleştiriliyor. Program çerçevesinde dün Kurtuluş Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunurken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da anma programı gerçekleştirildi.

‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle Aliağa Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda bir dizi anma programı gerçekleştiriliyor. Hafta boyunca sürecek program çerçevesinde dün saat 11.00’da Kurtuluş Camii’nde kaside ve ilahiler okundu. Kur’an-ı Kerim (Yasin) tilaveti ve hatim duası yapıldı. Kur’an-ı Kerim ve ilahiler Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklar tarafından okundu. Aynı gün saat 14.00’de de HABAŞ Hamdi Başaran Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda anma programı gerçekleştirildi. Programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Programda sinevizyon gösterisi ve şiir dinletisi de gerçekleştirildi.

HABAŞ Hamdi Başaran Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Aliağa Kaymakamlığına vekaleten bakan Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Şakran Cezaevi 3 No.lu T Tipi Müdürü Ferda Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse bir konuşma yaptı. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz tarihinin en vahim olaylarından birisinin yaşandığını, kanlı ve başarısız, hain bir darbe girişimine tanıklık edildiğini belirten Derse, “15 Temmuz akşamı TSK içindeki FETÖ terör örgütüne bağlı üniformalı teröristler, devletimize sızmış gözü dönmüş hainler ve dışardaki işbirlikçileri kendi milletine karşı bir kalkışmaya girişmişlerdir. Bu hain unsurlar; ülkemize, milletimize, milli iradeye, Başkomutan olan seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve vatansever güvenlik güçlerimize karşı darbe girişiminde bulunmuştur. Aziz milletimiz düşmanca bir tavırla namlularını millete doğrultan tanklara, savaş uçaklarına ve helikopterlerine karşı canı pahasına göğsünü siper ederek, bu hain kalkışmayı püskürtmüş ve başarısızlığa uğratmıştır. Milletimizin iradesi tankların, uçakların, topların gücünü yenmiştir. Hain ve alçak saldırılarda 248 vatandaşımız şehit olmuş, 2196 vatandaşımız ise yaralanarak gazi olmuştur.15 Temmuzun asıl kazananı Türkiye ve bu aziz millettir. Bu vatanı seven tüm kesimler ile milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde daha emin, özgür ve refah içinde yaşanan bir gelecek inşa etmek için çalışacağız. Devletimiz; tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte huzur ve güven ortamını tesis ederken, diğer yandan da ülkemizin her alanda ilerlemesi için çalışacaktır. Bizlere güzel bir ülke bırakmak için kendilerini bu vatan, bayrak ve ezan uğruna feda eden Şehitlerimize Cenabı Allahtan rahmet, Gazilerimize acil şifa, sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin konuşmasının ardından, 15 Temmuz Gecesi adlı sinevizyon gösterimi, 15 Temmuz Destanı şiirinin okunması, 30 Kuş şiiri dinletisi, Dünden Bugüne Vatan Savunması slayt gösterisi ile program son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler