131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

22 BİN LİRALIK MOTOSİKLETİNİ DOLANDIRICIYA KAPTIRDI

14 Eylül 2017, Perşembe 06:34

     


Aliağa’da internet üzerinden motorunu satmak isteyen bir vatandaş, kendisini alıcı olarak arayan dolandırıcıya motorunu kaptırdı.

Aliağa’da bir rafineri fabrikasında işçi olarak çalışan Onur Sönmez(34) 2017 model ve 35 NAY 56 plaka sayılı motorunu satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Motoruna 22 bin lira isteyen Sönmez’e mesaj yollayan ve kendisini müşteri olarak tanıtan ve isminin Ahmet olduğunu söyleyen kişinin kendisini aradığını söyleyen Onur Sönmez yaşadıklarını kısaca anlattı. ”06.Eylül Çarşamba günü akşamüstü beni bu şahıs aradı. Motoruma talip olduğunu, gelip göreceğini söyledi. Kardeşini ise TIR şoförü olduğunu ve her gün Aliağa’ya gelip gittiğini söyledi. Gece geç saatte de olsa gelip seni ararım dedi. Ben de peki tamam dedim. Sonra 00:30-00:45 gibi aradı. Geldiklerini, liman kapısında olduklarını söyledi. Ben de çıkardım motoru gittim. Motorumu inceledi ve çantası kalsın üzerine farkı neyse veririm dedi. Sonra bir tur atıp motoru denemek istedi. Ben de müsaade ettim. On dakika zaman geçtikten sonra fark ettim motorumu alıp gittiğini. Geleceğini beklerken çalındığını anladım. Polisi aradım. Beni farklı numaralardan aramıştı. Aradığı numaralardan ulaşmaya çalıştım. Aradığım numaralardan biri taksici, diğeri güvenlik görevlisi çıktı. O zaman netleşti zaten hırsız olup yalan söylediği. O günden beri de 4 gün oldu. En son Biga’da telefon hırsızlığı yapmış benim motorumla. Telefon sahibi de aynı internet sitesinden telefonunu satmak için ilan vermiş. Bu zanlıda bir kahvehanede telefon sahibi ile buluşmuş. Telefonu görüp satın almayı kabul etmiş. Üzerinde parasının olmadığını ve motorundan alması gerektiğini söyleyerek kahvehaneden dışarı çıkıp, benim motoruma binerek oradan uzaklaşmış. O arkadaş da şikayetçi olmuş. Oradan hırsızlıkla ilgili kamera görüntülerini aldım. En son Perşembe hırsızlık yapıyor Biga’dan köyün birindeki benzinlikten benzin alıyor. Güvenlik kamerası olmadığı için görüntü alamadık. Ondan sonra da bir haber yok zaten. Şuan nerede bilinmiyor. Bir an önce bulunmasını istiyorum”. Dedi.

Bu olayda mağdur olduğunu belirterek, vatandaşlara uyarı yapan Sönmez “ Benim buradan tavsiyem araç ya da motorunu satacak arkadaşlar, araçlarını almaya gelen şahıslara anahtarı teslim etmemelerini ve deneme sürüşü yapılması gerektiğinde ise satılacak olan araç ise yan koltuğa, motor ise arkaya oturmalarını tavsiye ediyorum. Benim yaşadığım bu durum herkesin başına gelebilir." dedi. 

(NİMET ERGÜN)







 
Son Eklenen Haberler