131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

İZSU’NUN VURDUMDUYMAZLIĞI

15 Nisan 2017, Cumartesi 06:22

     


İZSU tarafından eskiyen, sık sık arıza yapan ve kaçaklara neden olan şebeke hatlarını yenileme çalışmaları vatandaşlara sıkıntılı zamanlar yaşatıyor.

Eski şebekeyi basınca dayanıklı ve uzun ömürlü yeni borularla değiştiren İzsu, abonelerden ana boru ile sayaç arasındaki tesisatı bir an önce döşemelerini istedi. İzsu Genel Müdürlüğü’nün isteğine uygun şekilde evlerine kadar tesisat döşeyen vatandaşlar, yaklaşık 3 haftadır görevlilerin gelerek gerekli bağlantıyı yapmasını bekliyor. Bağlantı yapılmadan döşenen boruların üstünü kapatamayan aboneler, bu nedenle karşılaştıkları zorluklar için İZSU’ya ateş püskürüyor.

Yeni Mahalle’nin Rumeli Caddesi bölgesinde oturan aboneler dertlerini anlatmak için yetkililere de ulaşamadıklarını belirterek “İZSU yetkililerinin talebi doğrultusunda ana borudan evimize kadar bahçeleri kazarak istenilen özellikte su borularını döşettik. İZSU sadece gelecek, bir başını bir sonunu bağlayacak. Bu bağlantıyı kendilerinin yapması gerekiyor. Bağlantı tamamlanmadan boruların üstünü de kapatamıyoruz. Defalarca kuruma başvurmamıza rağmen kimse ilgilenmedi. Telefon açıyoruz, telefonlara da hiçbir yetkili çıkmıyor. Çocuklarımız borulara takılıyor, çukurlara düşüp ayaklarını incitiyor. Başladıkları işi bitirmek için illa birinin başına ciddi bir iş gelmesini mi bekliyorlar” dediler.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler