131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

KUZEY'İN AMBULANSLARI GENÇLEŞİYOR

15 Ağustos 2016, Pazartesi 09:14

     


Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı sağlık tesislerinde kullanılan ambulansların 2015 yılı başında 12.5 olan yaş ortalamasının, 2016 yılı ilk 6 ayının sonunda 7.03’e çekildiği açıklandı.

Yeni ambulansların temin edilmesi ve eski ambulansların kullanımdan kaldırılması ile geriye çekilen ambulans yaş ortalamasının yıl sonunda 5.7 yıl olmasının hedeflendiği belirtildi. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’nde ve bağlı sağlık tesislerinde yapılan çalışmalar kapsamında, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Devlet Hastanesi'ne 1 adet hizmet aracı teslim edildiği de ifade edildi.

'ALİAĞA CİK DEVLET HASTANESİ'NE YENİ AMBULANS

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, bağlı sağlık tesislerindeki ihtiyaçtan ötürü 2015 yılı ortasına doğru hastaneler arası ve hastaneden eve nakil sağlamak üzere 5 adet Hasta Nakil Ambulansı için hizmet alımı yapıldığı, evde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 14 adet hasta nakil ambulans aracının hizmet alım yöntemi ile temin edildiği belirtildi. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği bağlı sağlık tesislerinde ulaştırma hizmetlerini karşılamak üzere 3 adet hizmet aracı, 2 Evde Bakım Dış Ünite aracı, 1 Fizik Tedavi ve Kas Hastalıkları Hasta Nakil Aracı olmak üzere toplam 6 araç hastane yönetimleri tarafından hizmet alımı yolu ile kuruma kazandırıldı. Bu araçlardan Kuzey KHB Genel Sekreterliği 1 adet, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Devlet Hastanesi 1 adet hizmet aracını teslim alırken, Bornova ve Alsancak ADSM 1 adet, Karşıyaka ve Menemen ADSM ise yine 1 adet Evde Bakım Dış Ünite aracını sağlık hizmeti için kullanmaya başladı. Buna ek olarak SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’nde 1 adet kamyonet (yük taşıma aracı), SBÜ Tepecik EAH’de ise 1 adet fizik tedavi ve Kas Hastalıkları Hasta Nakil Aracı teslim alınarak çalışanlara ve hastalara hizmet vermeye başladı.

YENİ ARAÇLARLA GÜVENLİ SAĞLIK HİZMETİ

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, “Bağlı sağlık tesislerimizde kullandığımız mevcut 29 adet ambulansımız var. 2015 yılı başında 12.5 olan ambulans yaş ortalamamız şuan 7.03 olmuştur. Hedefimiz ise yıl sonunda bu ortalamanın 5.7 yıl olmasıdır. Yıl sonuna kadar yapacağımız yenileme çalışmalarımız ile hedefimize ulaştığımızda sağlık tesislerimizde hastalarımıza yepyeni araçlar ile daha güvenli, hızlı ve konforlu sağlık hizmeti sunabileceğiz" dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler