131019098
28 Nisan 2024, Pazar

KURBANLIKLAR ALICILARINI BEKLİYOR

15 Ağustos 2017, Salı 06:34

     


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ülkenin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar Aliağa Canlı Hayvan Pazarı’nda alıcılarını bekliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Aliağa Belediyesi tarafından belirlenen Güzelhisar Mahallesi yolu üzerinde canlı hayvan pazarı kuruldu. Eski cezaevi arkasında bulunan 2 Bin 500 metrekarelik alana kurulan Canlı Hayvan Pazarı’nda yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Bu yıl düve kesimine yasak getirilmesi nedeniyle Aliağa Canlı Hayvan Pazarı’nda özellikle büyükbaş kurbanlıkların sayısında geçtiğimiz yıla göre azalma var.

DÜVE KESİMİ VE SEVKİ YASAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu yıl kurban bayramında düve kesimine yasak getirildiğini, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini, düve kesimi yapanlar için yüksek miktarlarda para cezası uygulanacağını açıklamıştı. Bakanlığın uygulamaya koyduğu dişi hayvan kesim yasağı kararı Aliağa Canlı Hayvan Pazarı’ndaki bazı satıcılar tarafından olumlu karşılanırken, bazıları ise bayram öncesinde alınan bu kararın zamansız olduğunu söyledi.

‘PAZAR BOŞ KALDI’

Vatandaşlara, güvenilir ve sağlıklı bir ortamda kurban alışverişi yapmayı sağlayan, İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri ve Aliağa Belediyesi zabıta ekipleri tarafından sürekli denetlenen Canlı Hayvan Pazarı’nda henüz beklenen hareketlilik yaşanmıyor. Bayrama birkaç gün kala pazardaki hareketliliğin artmasını beklediklerini söyleyen Kurbanlık Satıcısı Gökhan Bulut, büyükbaş hayvanların kilosu 8-12 TL’den satıldığını belirterek, bu yıl düve kesiminin yasak olması nedeniyle pazarda 17 çadırın eksik olduğunu ve pazarın yarısının boş kaldığını söyledi.

‘YASAK FİYATLARI YÜKSELTTİ’

Büyükbaş hayvanların kilo bazında ortalama 20 TL’den alıcı bulduğunu belirten Abdülkadir Sucu ise, “Şu ana kadar pazarda beklenen hareketliliği görmedik. Ancak bayram yaklaştıkça alıcıların artacağına inanıyoruz. Bu yıl düve kesiminin yasak olması nedeniyle getirdiğimiz büyükbaş kurbanlıkların hepsi erkek. Ben Buraya Ağrı’dan geliyorum. Düve kesiminin ve nakliyesinin yasak olması nedeniyle birçok arkadaşımız malını hayvanlarını buraya getirmedi. Bu yıl düve kesiminin yasak olması küçük miktarda da olsa fiyatları yükseltti.” diye konuştu.

‘BAYRAM YAKLAŞTIKÇA SATIŞLAR ARTAR’

Kurban Pazarı’na Yozgat’tan gelen Zekeriya Bilen de, kurbanlıkların kilo fiyatının 18-22 TL’ arasında değiştiğini ifade ederek, bayram yaklaştıkça alıcıların artacağını söyledi. Dişi hayvanların Kurban pazarına girmemesi için bu yıl çok sıkı denetim yapıldığını vurgulayan Bilen, satışların geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu ifade etti. Hayvan Pazarı’nda küçükbaş kurbanlık satışı yapan Mehmet Şirinbostan ise kurbanlıkların kilosu 20 TL’den alıcı bulduğunu belirtti. Şu an satışların normal seyrinde olduğunu ancak Bayram yaklaştıkça küçükbaş hayvanların satışının artmasını beklediklerini ifade eden Şirinbostan, bayram boyunca hayvan pazarında satışların süreceğini belirtti.

MEZBAHA BAYRAMA HAZIR

Kurban Bayramı’nda vatandaşlara hizmet verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası’nda da çalışmalar tamamlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacaklarını söyleyen Aliağa Mezbahası kasaplarından Fatih Özdemir, İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği fiyatlara göre kurban kesimlerinin yapılacağını belirterek, hijyenik bir ortamda kesim yapabilmesi için mezbahadaki tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler