131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

KÖY HAYIRLARI SÜRÜYOR

16 Mayıs 2017, Salı 06:10

     


Aliağa’nın Aşağı Şakran, Güzelhisar ve Kapukaya Mahallelerinde köy hayırları yapıldı. Hafta sonu gerçekleştirilen köy hayırlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Aliağa’nın Aşağı Şakran Mahallesi’nde pazar günü köy hayrı yapıldı. Köy meydanında gerçekleştirilen hayra; Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşağı Şakran Camii’nde Mevlid-i Şerifin okunması ve yağmur duasının yapılması ile başlayan etkinlikte misafirlere mahalle sakinleri tarafından hazırlanan etli patates, kuru fasulye, tavuklu pilav, saraş tatlısı ve ayran ikram edildi. Köy meydanında kurulan sofralarda bir araya gelen misafirler bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

PROTOKOL MENSUPLARI DA KATILDI

Aynı gün Kapukaya Mahallesi’nde köy hayrı, Güzelhisar Mahallesi’nde de Keşkek Şenliği gerçekleştirildi. Kapukaya ve Güzelhisar’da gerçekleştirilen bu etkinliklerde de mahalle sakinleri tarafından misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve siyasi parti temsilcileri, Aşağı Şakran Mahallesi’ndeki köy hayrının ardından Kapukaya Mahallesi’nde düzenlenen köy hayrına ve Güzelhisar Mahallesi’nde bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Keşkek Şenliği’ne katıldı. Protokol mensupları katıldıkları etkinliklerde vatandaşlarla sohbet edip, anneler günü dolayısıyla tüm annelerin de anneler gününü kutladılar.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRMEYİ AMAÇLADIK’

Köy hayırlarını insanlar arasındaki kaynaşmayı arttırmak için yaptıklarını belirten Aşağı Şakran Mahalle Muhtarı Rafet Sever, “Zeytinci bir mahalle olduğumuz için ürettiğimiz zeytinyağlarımız ile yemekler yapıp, komşularımızı, arkadaşlarımızı ve çevre mahallelerden vatandaşları çağırarak bir hayır tertip ettik. Bu hayır ile çevre mahalleler arasında birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladık. Hayır günümüzün gerçekleşmesinde emeği geçen başta Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar olmak üzere tüm ekibine mahallem adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler