131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

FEVZİPAŞA CADDESİ’NDE TEHLİKE BÜYÜYOR

16 Temmuz 2016, Cumartesi 07:09

     


Fevzi Paşa Caddesi’nde hız kesici kasislerin ve trafik ışıklarının olmayışı birçok kazaya neden oluyor. Son günlerde trafik kazalarının sıklaştığı caddenin esnafı durumdan şikayetçi.

Aliağa’nın en işlek caddelerinden olan Fevzi Paşa Caddesi’nde son günlerde giderek artan trafik kazaları cadde esnafını ve vatandaşları çileden çıkarıyor. Herhangi bir hız kesici kasis veya trafik ışığının olmadığı caddeye Eski Garaj Mevkii’nden gelen süratli sürücüler kazalara neden oluyor. Dün sabaha karşı bir sürücünün kontrolünü kaybederek Aliağa Otel önünde park halinde bulunan araçlara çarpması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. Maddi hasarın oluştuğu kazada araçlardan biri otelin giriş kapısına çarpıp içeri girmekten son anda kurtuldu. Şans eseri ölen ya da yaralanın olmadığı kaza ucuz atlatıldı.

TRAFİK IŞIĞI VE HIZ KESİCİ KASİS İSTİYORLAR

Son bir ayda 10’ün üzerinde kazanın yaşandığı caddede sürücülerin yavaş araç kullanmasını sağlayacak herhangi bir önlemin olmayışı kazaların genel nedeni olarak görülüyor. Kazalar nedeniyle can ve mal güvenliğinden endişe eden cadde esnafı, “Eski Garaj kavşağından caddenin bitimine kadar herhangi bir trafik ışığı veya hız kesici kasis bulunmuyor. Duyarsız birçok sürücü caddenin üst bölümünden araçlarıyla süratli bir şekilde aşağı iniyor ve bu durum kazaya davetiye çıkarıyor. Bu cadde trafiğin en yoğun olduğu caddelerden birisi. Buraya bir an önce hız kesici kasis ve yol ayrımının olduğu noktalara trafik ışıkları konulmalı. Bu şekilde sürücülerin sürat yapmasının da önüne geçilmiş, kazalar bir nebze olsun önlenmiş olur” diyerek tepkilerini dile getiriyor. Cadde esnafı kadar durumdan rahatsız olan vatandaşlar da yetkililerin bir an önce kazaları önleyici tedbirler alması gerektiğini söylüyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler