131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BİR SEÇİM BÖYLE GEÇTİ

17 Nisan 2017, Pazartesi 06:42

     


Dün yapılan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması’nda Aliağa’da 64 bin 232 seçmen toplam 177 sandıkta oy kullandı.

Aliağa genelinde seçimler olaysız geçerken İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir rekora imza atılarak hakkında yakalama kararı bulunan 14 şahıs oy verme işlemi esnasında gözaltına alındı.

Aliağa’da Anayasa Değişikliği Halk Oylaması sakin bir ortamda geçti. 64 bin 232 seçmen ülkenin kaderini belirleyecek seçimde oy kullandı. İlçenin mahalleleri arasında en az seçmenin bulunduğu mahalle 46 seçmen ile Çoraklar, en çok seçmenin bulunduğu mahalle ise 12 bin 737 ile Yeni Mahalle oldu.

ŞAKRAN CEZAEVİNDE 7 SANDIK KURULDU

Aliağa ilçe sınırlarında bulunan Yenişakran Cezaevi’nde Kampüsü’nde ise 7 sandık kuruldu, 2 bin 383 tutuklu ve taksirli suçtan hükümlü oy kullandı. Mahalle bazında ortalama 400 seçmene bir sandık düşerken, Cezaevinde 460 seçmene bir sandık düştü.

SEÇMEN SAYISI ARTTI

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerine göre Aliağa’da seçmen sayısı 5 bin 291 arttı. Bu artışın büyük bölümünü FETÖ davasından Ege Bölgesi’nde tutuklu bulunanların toplandığı Şakran Cezaevi’nden kaynaklandı. İlçe genelinde toplamda 622 engelli ve 2 bin 173 75 yaş üstü seçmen bulunuyor. Seçim günü sandık başında toplam 2340 sandık kurulu üyesi görev aldı.

EMNİYET YOĞUN MESAİ YAPTI

Seçim boyunca İlçe Emniyet Müdürü de dahil olmak üzere 4 komiser, 147 polis ve bekçilerle birlikte 155 emniyet görevlisi sabah 06,00’dan 24,00’e kadar seçimlerin güvenli şekilde yapılması için çalıştı. İlçe Seçim Kurulu önünde de sandık sonuçlarının güvenli şekilde ulaşımını sağlamak üzere 20 polis görev yaptı.

SANDIK GÖREVLİLERİ UNUTULMADI

Siyasi partilerin İlçe Başkanlıklarında sabah erken saatlerde sandık görevlileri için poğaça ve meyve suyundan oluşan kahvaltılıklar poşetlenerek dağıtıldı.

AKBULUT, İMAM HATİP’TE OY KULLANDI

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, oyunu sabah saat 09.00’da İmam Hatip Lisesi, 1105 Numaralı sandıkta kullandı. Akbulut, oy kullanma işleminin ardından, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Keleşoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Bozduman ve parti ilçe yönetimi ile birlikte oy kullanılan okulları gezdi. Sandık görevlileri ve vatandaşlar ile sohbet eden Akbulut, görevlilere başarılar diledi.

DURMAZ, HAYIRLAR DİLEDİ

CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, oyunu Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, sabahın erken saatlerinde kullandı. 1124 Numaralı sandıkta oyunu kullanan Durmaz, sonuçların Türkiye ve Aliağa adında hayırlı olmasını diledi. Durmaz, oy kullanma işleminin ardından beraberindeki partililer ile birlikte oy kullanılan okulları ziyaret etti.

AYDEMİR, VATANDAŞLA SOHBET ETTİ

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’de, oyunu Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı. Sabah saat 10.00’da 1126 Numaralı sandıkta oyunu kullanan Aydemir, ardından ilçe merkezindeki oy kullanılan okulları ziyaret etti. Sandık görevlileri vatandaşlarla sohbet eden Aydemir, görevlilere bir ihtiyaçlarının olup olmadığın sordu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)  







 
Son Eklenen Haberler