131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

POLİS'TEN HDP BİNASINA SİLAHLI SALDIRI

17 Haziran 2016, Cuma 06:07

     


Menemen Asarlık Gölcük Mahallesi’nde bulunan HDP temsilciliğine Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru M.P. (35) tarafından silahla 8 el ateş edildi. Polis Memuru M.P. saldırının ardından Asarlık Polis Merkez Amirliği’ne giderek teslim oldu.

Menemen Asarlık Gölcük Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, 114 numarada bulunan HDP temsilciliğine dün öğlen saatlerinde silahla 8 el ateş edildi. Saldırıyı gerçekleştiren Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli Polis Memuru M.P., saldırının ardından Asarlık Polis Merkez Amirliği’ne gidip teslim oldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, polis memurunun söz konusu saldırıyı aşırı borç yükü altında olmasından kaynaklanan psikolojik rahatsızlık sonucunda gerçekleştirdiği, bu durumun alınan ilk doktor raporundan da anlaşıldığı bildirildi.

BORÇLARINDAN DOLAYI PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ

Herhangi bir yaralanmanın olmadığının belirtildiği Emniyet’ten yapılan açıklamada, "Olaya müteakip Asarlık Polis Merkez Amirliği’ne gelen ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olduğu anlaşılan M.P. ’temsilcilik binasına ateş edenin kendisi olduğunu’ söyleyip silahı ile birlikte teslim olmuş, söz konusu eylemi ’aşırı borç yükü altında olmasından kaynaklanan psikolojik rahatsızlık ve bunalım sonucunda işlediğini söylemiş’ bu durum alınan ilk doktor raporundan da anlaşılmıştır. Olayı gerçekleştiren Polis Memuru M.P. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın selameti bakımından 16.06.2016 tarihinde görevden el çektirilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybının olmaması son derece memnuniyet vericidir. Ayrıca olayın eldeki ilk verilere göre tamamen bireysel ve psikolojik bir sorundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır" denildi.

TUĞAN, “SİYASİ BİR YÖNÜ YOK”

Olayla ilgili bilgisine başvurduğumuz Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ise; “Menemen’de gerçekleşen münferit bir olay. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde yaklaşık iki yıldır görev yapıyordu. Aliağa bölgesinin yanı sıra İzmir’in kuzey hattını kapsayan bir birimde görev yapan polis memuruydu. 35 yaşında genç bir arkadaşımız, ekonomik sıkıntılarından kaynaklanan psikolojik sorunları olduğunu öğrendik. Kendisinin kesinlikle hiçbir siyasi yönü yok” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler