131019098
28 Nisan 2024, Pazar

ALİAĞA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

17 Temmuz 2018, Salı 06:51

     


“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da gerçekleştirildi. Demokrasi Meydanı’nı dolduran Aliağalılar 2 yıl önce yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde olduğu gibi geç saatlere kadar demokrasi nöbeti tuttu.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle Aliağa Kaymakamlığı tarafından anma etkinlikleri düzenlendi. Anma etkinlikleri ilçe protokolünün Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyareti ile başladı. Aliağa Şehitliğinde gerçekleştirilen programa; Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın katıldı.

Şehitler için lokma döktürüldü

İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in şehitler için yaptığı duanın sonrasında protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlik ziyaretinin ardından Aliağa Merkez Camii’nde tüm şehitler için Mevlid okutuldu. Aliağa Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı’nda lokma döktürüldü. Etkinlikler çerçevesinde kamu binaları ile ilçe merkezindeki binalar dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı.

Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri akşam 21.00 itibariyle Demokrasi Meydanı’nda devam etti. Meydandaki anma programına Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Yönten, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Meydandaki anma programı şehitler için Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in şehitler için ettiği duayla program devam etti. Gecede ilçe protokolü sırasıyla günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yaptı.

Yücel Karaşan: “Hain kalkışma bizim birliğimiz sayesinde engellendi”

Gecede ilk sözü alan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, “Bugün burada 15 Temmuz hain darbe girişimini kınamak için toplandık. Bu kalkışmada şehit düşen kahraman Türk Polisine, Türk Askerine ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bizim askerimiz ve polisimiz vatandaşımıza kurşun sıkmaz. Aynı şekilde hiçbir Türk vatandaşı da askerimize, polisimize kıymaz. Çünkü onlar bizim canımızın, malımızın ve vatanımızın yılmaz savunucularıdır. Bayrak vatandır. Eğer ki bu bayrağı indirmek isteyen olursa hepimiz bir oluruz. 15 Temmuz’daki hain kalkışma da bizim birliğimiz sayesinde engellenmiştir.” diye konuştu.

Abdurrahim Aydemir: “Milli ve manevi duyguları kullanarak kandırdılar”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, FETÖ’nün yıllarca milli ve manevi duyguları kullanarak vatandaşlarımızı kandırdığını belirterek, “Bundan 2 yıl önce vatandaşlarımızın milli ve dini duyguları ile oynayanlar koynumuzda beslediğimiz yılan gibi geldiler, bize en büyük kötülüğü yapmak için harekete geçtiler. FETÖ terör örgütü, PKK ile el ele verip vatanımızı işgal etmek için sinsi planlar yaptı. Ancak darbe gecesi bu memlekette Mustafa Kemaller'in bitmediği bitmeyeceği görülmüştür. Bu darbe girişimi Yenikapı ruhunu doğurdu. Seçimlerde de aynı ruh Cumhur İttifakı'nı kurdu. İttifakımız da sandıktan başarıyla çıktı. Bundan sonra 2023 hedefi ortak hedefimiz olmuştur.” dedi.

Kazım Sayın: “Gelecek yıllar milletimizin olacak”

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ise, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü unutturmamak için toplandıklarını, bu toplanmanın aynı zamanda birlikte olmanın da bir göstergesi olduğunu vurguladı. Sayın: “Türkiye Cumhuriyetimizdeki birliktelik mazlum dünya halkalarının da özenerek takip ettiği bir birlikteliktir. Hainler asla bıkmayacaklar. Biz Anadolu coğrafyasına geldiğimizden bugüne kadar çok ihanet gördük. Bu necip millet her defasında hainlere gereken cevabı vermiştir. Gelecek yıllar bizim milletimizin olacaktır.” dedi

Serkan Acar: “Türk Milleti asla devletini satmaz”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, 15 Temmuz darbe kalkışmasının 2. yıldönümünde acısının halen yüreklerde olduğunu söyledi. Hain girişimi milletin asla unutmayacağını ifade eden Acar, “Millet olarak bir olduğumuzu, hiçbir haine taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya göstermek için o gün olduğu gibi bugün de bu meydanda toplandık. Hepinizden Allah razı olsun. Milletimiz demokrasinin ve devletinin yanında oldu. Hainler, Türk Milletinin bu huyunu anlayamadı. Türk Milleti asla devletini, demokrasisini, egemenliğini satmaz ve sattırmaz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın.” ifadelerini kullandı.

Bayram Yılmaz: “Bir daha hainliğe kalkışırlarsa yerleri mezar olacaktır”

Belediye Başkanı Acar'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ise, “Bu meydanı iki yıl önce 24 gün boyunca boş bırakmamıştınız. Şimdi de bu meydanı aynı duygularla doldurduğunuz için tek tek hepinize teşekkür ediyorum. Bu millet 15 Temmuz'dan beri her gün Allah'ın emrini yerine getiriyor. Peygamberimizin sünnetini yerine getiriyor. Bu millet hain darbe girişimine karşı hem eliyle hem diliyle hem de kalbiyle karşı koymaya devam ediyor. Allah katında milletimiz cihat sevabıyla yerini alsın. İslam dünyasının en güçlü ülkesi olan Türkiye'nin diz çökmesini isteyenler, Siyonistler, 15 Temmuz'da milletimizi devletsiz bırakmaya niyetlendiler. FETÖ alçak, satılmış bir ihanet çetesidir. Bu ülkeye ihanet edenler, şu anda hapisteler ama tekrar böyle bir hainliğe kalkışırlarsa yerleri mezar olacaktır.” diye konuştu.

Camilerde sela okundu

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Darbe Kalkışması gecesinde yaşananlar ve darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sonrası Helvacı Ortaokulu öğrencileri 15 Temmuz ile ilgili yazdıkları şiirleri okudu. Anma programında Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı da sahne aldı. Saat 21.00’da başlayan anma programı gece boyunca devam etti. Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ilçe genelindeki camilerde de sela okundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler