131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

“ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLMALI"

17 Temmuz 2018, Salı 06:35

     


CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, partisinin İzmir İl Başkanlığında, DİSK Emekli- Sen İzmir Şube Başkanları’nın katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe’nin de katıldığı toplantıda konuşan Beko, “Asgari ücret 2 bin 200 lira olmalı." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeni KHK ile Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Cumhurbaşkanlığına bağlandığını, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Basın toplantısına, DİSK Emekli- Sen İzmir Şube Başkanları da katıldı.

“Yetki meclise ve işçi sendikalarına verilmeli”

Düzenlemenin TBMM'yi hiçe saymak anlamına geldiğini ifade eden Milletvekili Kani Beko, “Kararname ile haklara dair düzenleme yapmak bir hukuksuzluktur. Bu yetki meclise ve işçi sendikaları konfederasyonlarına verilmelidir. Asgari ücret insan onuruna yaraşır ve bilimsel verilere dayalı olarak yoksulluk sınırının üzerine çekilmelidir. Net asgari ücret en az 2 bin 200 lira olmalıdır. Mecliste işçi ve emekçilerin insanca yaşam mücadelesine her zaman omuz vereceğiz." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler