131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

EĞİTİM-SEN’DEN MİTİNG ÖNCESİ ZİYARET

17 Kasım 2018, Cumartesi 06:06

     


KESK Genel Merkezi’nin almış olduğu karar ile bugün yapılacak olan miting ile ilgili olarak Eğitim – Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Eğitim - Sen İzmir 2’Nolu Şube Başkanı Halil Ali Kılıç Aliağa’daki okul ve iş yerlerine ziyaretlerde bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi’nin almış olduğu karar doğrultusunda, “Yoksulluğa, Güvencesizliğe, İşsizliğe Karşı, Birlikte Mücadeleye” başlığı ile 5 ilde yapılacak olan bölge mitinglerinin ilki 17 Kasım'da (Bugün) İzmir’de gerçekleşecek olan miting ile ilgili Eğitim – Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim - Sen İzmir 2’Nolu Şube Başkanı Halil Ali Kılıç ve Eğitim-Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Alp Kuyumcu ile birlikte Aliağa’da ki okul ve iş yerlerini ziyaret etti.

“Krizin bedelini krizi yaratanlar ödesin”

Aliağa Petrol-İş Sendikası’nda açıklamalarda bulunan Başkan Ferah Aytekin Aydoğan, “Yaşanan kriz süreciyle birlikte krizin bedelini krizi yaratanlar ödesin. Biz emekçiler olarak krizin bedelini ödemeyi ret ediyoruz. Bu çapta konfederasyonumuzla birlikte yürüttüğümüz bir kampanya var. Bu kampanyanın ilkini 17 Kasım’da Gündoğdu Meydanı’nda saat 14.00’te bir mitingle başlatmış olacağız. Kampanyamız Samsun’da, Adana’da ya da İstanbul’da, Diyarbakır’da yapacağımız bölge mitingleriyle devam edecek. Aynı zamanda Eğitim- Sen olarak bu kampanyayı ‘Bir Öğretmen Dünya’yı Değiştirecek’ olarak ekonomik anlamda yıllardır dile getirdiğimiz; 3600 Ek Gösterge’nin tüm eğitim emekçileri için hayata geçirilmesi, vergi adaletsizliğine son verilmesi ve artan oranlı verginin sonlandırılması, krizle birlikte dolarda olan artışla birlikte kayıplarımızın karşılanması, ek ders saat ücretlerimizin tekrar 60 lira üzerinden düzenlenmesi ve eğitim ödeneğinin yılda iki kez verilmesi talebiyle bu kampanyayı yıl boyunca sürdüreceğiz. Bu kapsamda okullarımızı, iş yerlerimizi dolaşıyoruz. 23 Kasım’da Türkiye’nin her yerinde bu basın açıklamalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu kampanya boyunca en temel talebimiz iş güvencesi.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler