131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BİR KİMLİK MAĞDURU DA ALİAĞA'DAN

18 Mayıs 2016, Çarşamba 06:08

     


Türkiye'de yaşayan 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin internet ortamında sızdırılmasıyla başlayan tedirgin bekleyişin ilk mağdurları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu mağdurlardan biri de CHP Gençlik Kolları İzmir İl Delegesi İsmail Umut Ciyhan ve eşi oldu.

Eşine ait kimlik bilgileriyle bir telefon hattı çıkarıldığını farkeden Ciyhan çifti durumu adli makamlara bildirdi. Olayın nasıl geliştiğini Aliağa Ekspres Gazetesi'ne anlatan Ciyhan, "Bundan bir kaç hafta önce eşimle birlikte evde otururken kuzenlerimiz arayarak eşimi 'senin numarandan aranıyoruz, arayanlar Arapça konuşuyor' diyerek, eşimin evde çekmecede duran eski hattı ile ilgili bizi uyardılar. Aynı numarayı biz de aradık. Adam Arapça konuşuyordu. Telefonu kapattıktan sonra da Whatsapp'tan yazmaya başladı. Profilde Suriye ve İşid bağlantılı tarzda bir resim vardı. Bunun üzerine derhal karakola gelerek konuyla ilgili şikayetimizi yaptık. Ardından savcılığa intikal etti. Savcılık da hattın beyanını istedi. Buna göre, hattın başkası tarafından 26 Mart tarihinde İstanbul Fatih'de bir yerde çıkartılmış olduğu bilgisine ulaştık. Hat çıkartılırken de sahte kimlik düzenlenmiş. Olay savcılığa intikal etti ve suç duyurusunda bulunduk ama bu kimlikle daha neler yapıldı, nerelerde kullanıldı bilmiyoruz. Şikayetimiz üzerine numara kullanıma kapatıldı." dedi.

Hat çıkarmak için kullanılan sahte kimliğin ön tarafındaki bilgilerin tamamen doğru olduğunu belirten İsmail Umut Ciyhan, arka yüzün ise eşiyle evlenmeden önceki kimlik bilgileriyle değiştirildiğini, yani şahısların elinde hem eski hem de yeni kimlik bilgilerinin bulunduğunu belirtip, "En son Bursa'daki bombalama olayında erkek canlı bombanın üzerinden kadın kimliği çıkmıştı.Bizim burada da eşimin kimliğine erkek fotoğrafı yerleştirerek çıkarttıkları bu kimliği daha başka eylemlerde kullanmalarından korkuyoruz." diyerek tedirginliklerini dile getirdi.

CHP KENDİ ÜYESİNİ MAĞDUR EDER Mİ?

Kimlik bilgilerinin sızdırılması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve çeşitli kaynaklardan bunun CHP tarafından sızdırıldığının söylendiğini anımsatan CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş da, partisinin Gençlik Kolları İzmir İl Delegesi olan İsmail Umut Ciyhan ve eşinin başına gelenlerle ilgili bir açıklama yaptı. Aktaş açıklamasında şunları söyledi: "Türkiyede yaşanan düzensizlik bugün bizlerin de başına gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları İl Delegesi İsmail Umut Ciyhan'ın eşinin adına bir Suriye vatandaşı tarafından sahte kimlik düzenlenmiştir. Başbakan Davutoğlu kimliklerin CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından sızdırıldığı söylemişti. Bu tezatlıktır ki CHP İzmir İl Başkanlığı bu bilgileri sızdırdıysa kendi üyesini mağdur duruma düşürür müydü? Daha kaç kişinin kimlik bilgileri kopyalanacak, kaç kişinin canı yanacaktır? Canlı bombaların Türkiye'de nasıl rahatça gezdiklerinin göstergesi bu olay olmuştur. Ben devletin tüm kademelerini kendilerini değil halkının güvenliği için göreve davet ediyorum."

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler