131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

18 Temmuz 2022, Pazartesi 06:31

     


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Türkiye Aşkına" temasıyla ülke genelinde olduğu gibi Aliağa Kaymakamlığınca Aliağa’da da geniş kapsamlı etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Aliağa İlçe Kaymakamlığınca, Aliağa’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliklere Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi. İlk olarak sabah saatlerinde Aliağa Şehitliği protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Ardından akşam Demokrasi Meydanı’nda anma etkinliği gerçekleştirildi. Program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Ardından mehteran takımı gösterisi sergilendi. Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

“Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi”

Ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Karaman, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı.” Dedi.

“15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız”

Bu darbe girişiminde, milletimizin, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu ifade eden Kaymakam Karaman, “15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkârın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi ve demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen Fetöcü hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. FETÖ tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmış; ancak milletimiz ülkemizin geleceği için fedakarca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planlarına engel olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Diye konuştu.

Şehitler için sela okundu

Program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çağrısı videosunun gösterimiyle devam etti. “Darbe” isimli video gösteriminin ardından yeniden Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Program ilahiler ve kahramanlık türküleri ile sona erdi. Saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki tüm camilerde aynı anda şehitler için sela okundu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler