131019098
19 Mart 2024, Salı

EMRE KARA, “ETKİMİZİ YETKİYLE TAÇLANDIRDIK”

19 Mayıs 2022, Perşembe 06:05

     


Eğitim İş Sendikası’nın Aliağa Temsilcisi Emre Kara, eğitim çalışanları kolunda örgütlü sendikaların üye mutabakat toplantısının Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilmesiyle alakalı açıklamada bulundu. Kara açıklamasında, “Etkimizi yetkiyle taçlandırdık” dedi.

Her yıl Mayıs ayında eğitim çalışanları kolunda örgütlü sendikaların üye mutabakat toplantısı Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirildi. Yapılan mutabakat toplantısı sonucunda Aliağa'da faaliyet gösteren ve en çok üyeye sahip dört eğitim sendikasının üye sayıları imza altına alındı. Eğitim İş 297, Eğitim Bir Sen 267, Türk Eğitim Sen 218, Eğitim Sen 142 üyeye sahip. Aliağa'da yetkili sendika olan Eğitim İş Sendikası’nın Aliağa Temsilcisi Emre Kara, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu; “Rüzgarın değil Batı destekli gerici ve faşist bir fırtınanın hüküm sürdüğü ülkemizde başarılı olmak gerçekten gurur vericidir. Özellikle Atatürk’e, devrimlerine ve bu devrimlerin tüm dünyadaki ortak adı olan Kemalizm’e hakaret ede ede büyümeye çalışan ve bunu yaparken de tehdit ve korku dahil her türlü baskı unsurunu kullanmaktan çekinmeyen yandaş Sen‘e sesleniyoruz: Yıkılacaksınız; bir balon gibi patlayıp tarihin çöp kutusuna atılacaksınız. Gizli odalarda, karanlık dehlizlerde özellikle yeni atanmış öğretmen arkadaşlarımızı, ‘sizi biz atadık; biz olmasak atanamazdınız’ gibi ifadelerle korkutma yöntemini seçtiniz. Korkuyla yıldırmayla bir yere kadar gelebilirsiniz. Uyarıyoruz sizin için deniz bitti. Bıkmadan usanmadan söyledik yine söylüyoruz. Eğitim İş’i Eğitim İş yapan üyelerinin onurlu dik duruşudur.”

“Işığımızı Atatürk ilke ve devrimlerinden alıyoruz”

Açıklamasına devam eden Eğitim İş Sendikası’nın Aliağa Temsilcisi Emre Kara, “Eğitim İş Aliağa Temsilciliği olarak bizler ne Soros’un turuncu fonlarına, ne Pensilvanya’nın her şekle ve renge giren yapısına, ne gelip geçici iktidarlara, ne diktatör heveslilerine, ne iktidar yandaşlarına, ne iktidara koltuk değneği olanlara, ne üç kuruşa memurunu satanlara, ne de Kandil ulaklarına sırtımızı yaslamadık. İktidara payanda olup torpille iş çevirenlerle mücadele ettik. Haksız müdür atamalarına karşı hukuk mücadelesi verdik. Bizler gücümüzü üyelerimizin örgütlü mücadelesinden ve dik duruşundan; ışığımızı Atatürk ilke ve devrimlerinden alıyoruz. Bu bağlamda; nerede bir haksızlık varsa, nerede bir hukuksuzluk varsa nerede Cumhuriyetimizin temel değerlerine bir saldırı varsa orada Eğitim İş korkusuzca var olacaktır. 297 üyemiz bizler için hem gurur vericidir hem yeni bir başlangıçtır. Ayrı bir gururu da kadın üyelerimiz yaşatmışlardır. Mutabakat toplantısı sonucunda sendikamızda örgütlü kadın eğitim emekçisi sayımız 219 iken erkek eğitim emekçilerimizin sayısı 78 olarak tespit edilmiştir. İnanıyoruz ki kadın elinin değmediği hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Katkı sunan tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, mücadelemize daha kararlı bir şekilde devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu çalışmayla etkimizi yetkiyle taçlandırdık.”dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler