131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ VERİLDİ

19 Haziran 2017, Pazartesi 06:51

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarında başarılı olan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

ALTO öncülüğünde, Aliağa’da, tehlikeli mesleklerde çalışan işçilere yönelik, 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' belgelendirme sınavları devam ediyor. İzmir Demir Çelik A.Ş., İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş ve Akdemir A.Ş. çalışanlarına Nisan ve Mayıs aylarında çelik kaynakçısı, makine bakımcısı ve inşaat işçisi mesleklerinde düzenlenen sınavlarda başarılı olan kişilerin sertifikaları ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, İ.D.Ç. İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nasuhi İzzet Ulu ve İ.D.Ç. Fabrika Müdürü Mustafa Özenen tarafından İzmir Demir Çelik A.Ş.’de düzenlenen programla takdim edildi. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, törende yaptığı konuşmada, oda olarak eğitimin ve eğitilmiş nitelikli personelin önemini her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, tehlikeli meslek grubunda işçi çalıştıran firmalara mesleki yeterlilik belgesi konusunda yardımcı olmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

BELGESİZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANA 500 TL PARA CEZASI

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından mesleki yeterlilik belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenleme ile belgesiz çalışmanın mümkün olmadığını hatırlatan Başkan Saka, 2017 yılından itibaren belgesiz çalıştığı Bakanlıkça tespit edilen işyerlerine 500 TL idari para cezası uygulanacağı uyarısını yineledi.

54 AYA KADAR DESTEK

Mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç katacağını ifade eden Saka, “Sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretinin tamamı İŞKUR’un İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. İşçi ve işverene herhangi bir maddi yük getirmiyor. Çalışanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alan işveren, 12 ay boyunca SGK sigorta işveren payını ödemiyor. Belgesi olan birini işe alırsa 4.5 yıla varan sigorta işveren payını ödemiyor” dedi.

SINAVLAR DEVAM EDİYOR

MEYBEM ile yapılan iş birliği doğrultusunda, inşaat, metal, makine, asansör, kaynakçılık gibi alanlarda mesleki yeterlilik belgelendirme hizmetini üyelerinin ayağına getirdiklerini kaydeden Saka, belge başvurularının MEYBEM’e iletilmek üzere ALTO tarafından alındığı ve gruplandırıldığı, gerekli kontenjanlar tamamlandıkça da sınavların gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Üyelerinin ve çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma ve mağduriyete maruz kalmamaları için mesleki yeterlilik belge başvurularını en kısa sürede tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Başkan Saka, sınav başvurularının ALTO’dan temin edilebilecek formlar aracılığıyla yapılabileceğini kaydetti. Törende konuşan İ.D.Ç. İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nasuhi İzzet Ulu ise, Mesleki yeterlilik konusuna önem verdiklerini ifade ederek, “Çalışanlarımızın böylesine önemli bir sınav ile ölçme ve değerlendirmelerinin yapılması ve başarılı olmaları bizler için sevindirici. Bu sınavlar sayesinde nitelikli kişilerin olduğu iş ortamlarında kaliteli ve nitelikli üretim elde edilecektir” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler