131019098
28 Nisan 2024, Pazar

“TEMİZ DENİZ ŞENLİĞİ”NİN DÖRDÜNCÜSÜ YAPILDI

19 Temmuz 2016, Salı 06:03

     


Aliağa’da ilçesinde çocuklarımıza deniz sevgisini aşılamak, temiz deniz bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) tarafından geleneksel hale getirilen Temiz Deniz Şenliği’nin dördüncüsü yapıldı.

Avcı Ramadan Parkı’nda gerçekleştirilen şenliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sahil bandında geniş kapsamlı bir deniz dibi temizliği yapan gönüllü dalgıçların çıkardığı çöpler, görenleri hayrete düşürdü. Deniz dibi temizliğinde cam şişelerin ağırlıklı olduğu atıklara rastlanırken, denizden bir kamyonet dolusu çöpün çıkması dikkat çekti.

Deniz Şenliğinde Açılış konuşması yapan ALDER Başkan Yardımcı Muhammet Sarıçiçek hızlı nüfus artışı, habitatın bozulması, aşırı avcılık ve tahrip edici balıkçılığın deniz kirliliğini hızlandırdığını söyleyerek “Deniz kirliliğinin ekosistemi ve halk sağlığını olumsuz yönde etkilediği hepimizin bildiği bir gerçektir. Oysa ki soluduğumuz oksijenin %70 ini denizler sağlamakta, kanser ilaçlarının %65i deniz canlıları ve bitkilerinden yapılmaktadır. Dünyanın en büyük protein kaynağı denizlerdir. Bu yüzden denizlerimize sahip çıkılmalı ve temiz tutulmalıdır” dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek “Bugün hepimizin hayali daha temiz bir Aliağa, daha temiz deniziyle daha güzel Aliağa. İnşallah bir daha ki sefere bu çıkan çöpleri bulmayacağız, bir dahaki sefere güzellikleri paylaşacağız. Bu çıkan malzemeleri gördükten sonra, denizimizi daha temiz tutmak ve daha fazla önlem alarak geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz bir deniz bırakmak, onları deniz konusunda daha bilinçlendirecektir.

Konuşmalardan sonra organizasyon komitesi tarafından Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlik alanında gün boyunca canlı müzik, çocuk etkinlikleri, yüz boyama ve uçurtma şenliği yapılarak vatandaşlara barbekü başında balık ekmek ve lokma ikramında bulunuldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler