131019098
19 Mart 2024, Salı

‘ALKOLLÜYDÜM, PİŞMANIM’

19 Eylül 2017, Salı 06:20

     


Aliağa’da, kaldırımda yatan köpeğe tekme attığı için köpeğin sahibinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan N.Y., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. N.Y. Emniyet’teki ifadesinde, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını, görüntüleri izledikten sonra pişman olduğunu ifade etti.

Aliağa’da geçtiğimiz Cuma akşamı meydana gelen olayda, Fevzi Paşa Caddesi üzerinde, kaldırımda yatan köpeğe tekme atan bir şahsın sosyal medyada paylaşılan görüntüleri tepkilere neden oldu. Köpeğe tekme atılma anı bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yağmur Kılıçcı isimli hayvansever, sosyal medya hesabından paylaştığı güvenlik kamerası görüntüleriyle "Mia" isimli köpeğin bir kişi tarafından tekmeli saldırıya uğraması sonrası kaybolduğunu bildirerek bulunması için takipçilerinden yardım istedi. Kılıçcı'nın paylaşımının ardından, kaldırımda duran köpeğe tekme atıldığı anı gösteren güvenlik kamerası görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasından bir süre sonra Kılıçcı, köpeğin bulunduğuna ilişkin duyuru yaptı.

12 AYRI SUÇTAN SABIKASI VAR

Mia’nın sahipleri, ilk önceleri köpeğe yapılan saldırıya ilişkin Polise herhangi bir şikayette bulunmadı. Olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından Mia isimli köpeğin sahiplerinden Remzican Akansu, köpeğe tekme atan kişi hakkında polise şikayette bulundu. Güvenlik kameralarını inceleyen Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tekme atan şahsın N.Y. olduğunu belirledi. Ekipler, N.Y.'yi, ikamet ettiği evde gözaltına alınarak emniyete götürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Y'nin daha öncesinde 12 ayrı suçtan sabıka kaydının olduğu da bildirildi.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Emniyet’teki işlemlerinin ardından "hayvana kötü muamele" suçundan adliyeye sevk edilen N.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. N.Y.'nin ifadesinde, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürdüğü, görüntüleri izledikten sonra pişman olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Öte yandan, Aliağa'daki hayvanseverler sosyal medya üzerinden örgütlenerek, bugün (salı) akşam 19.00'da buluşarak zanlının evinin önünde tepki gösterisinde bulunacaklarını duyurdular.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler