131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

KÖSTEMKOY’DAKİ YAZLIKLAR YIKILIYOR

20 Eylül 2016, Salı 06:06

     


Köstemkoy mevkiinde bulunan yazlık evler, sit alanı üzerinde kurulu olduğu gerekçesiyle bugün Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından yıkılacak. Ev sahipleri ise Köstemkoy girişindeki yolu araçları ile kapatarak yıkımı engellemeye çalışacak.

Aliağa Çaltılıdere Mahallesi’nin Köstemkoy mevkiinde bulunan 80’in üzerindeki yazlık ev, 1. derece sit alanında kurulu olduğu gerekçesiyle Aliağa Belediyesi tarafından yıkılacak. Kendilerine Aliağa Belediyesi tarafından yıkım kararını bildiren birer mektup gönderildiğini söyleyen ev sahipleri konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirmişti. Köstemkoy sakinleri, Aliağa Belediyesi ekiplerince 20 Eylül Salı günü yıkım kararı alındığını ve bu kararın kendilerine tebliğ edildiğini belirterek yıkıma karşı direneceklerini, alınan kararın haksız olduğunu iddia etmişlerdi.

“YALAN SÖYLÜYORLAR, GÖRÜŞEMEDİK”

Bu gelişmelerin ardından, iddiaya göne ev sahipleri yıkımı durdurmak için Belediye Başkanı Serkan Acar ile dün bir görüşme talebinde bulundu. Ancak, Belediye Başkanı Serkan Acar ev sahiplerine söz vermesine rağmen randevu saatinde orada bulunmadı. Konuyla ilgili bilgi veren Köstemkoy Site yöneticilerinden Serkan Yolbakan, Belediye Başkanı Serkan Acar’dan randevu aldıklarını ancak görüşemediklerini belirtti. Yolbakan, “Belediye Başkanı ile geçtiğimiz akşam bir düğünde karşılaştık ve ayaküstü durumu anlattık. Bize Salı günü gelin görüşelim dedi. Bizde Salı günü yıkım yapılacağını belirterek, görüşmenin Pazartesi günü yapılmasını talep ettik. Bunun üzerine Pazartesi günü saat 10.00-11.00 arası bizimle görüşebileceğini söyledi. Bunu bizzat kendisi bize söyledi. Arkadaşlarımız Pazartesi sabah 9.00’dan itibaren akşam saatlerine kadar belediyede beklediler ancak başkanla görüşemediler. Fen İşleri bize bu yıkım konusunda yalan söylüyor. Mahkememizin bittiğini söylüyorlar. Mahkemeniz ret oldu diyorlar. Ama avukatımızla yaptığımız görüşmede, o da böyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Davalarımız devam ettiği halde yıkım yapmaya çalışıyorlar. Bu işin içinde usulsüzlük var. Belediyenin normalde mahkeme sonucunu beklemesi gerekiyor” dedi.

YOLU KAPATACAKLAR

Ellerindeki belgelerle, verilen yıkım kararının yasal dayanağı olmadığına dair Belediye Başkanı Serkan Acar’a bilgi vermek istediklerini, ancak görüşmenin gerçekleşmediğini ifade eden Yolbakan, “Belediye Fen İşleri ile yaptığımız görüşmede ‘Yukarıdan üzerimize çok fazla baskı var’ deyip burada bulunan evleri yıkacaklarını söylüyorlar. Bugün yıkım ekiplerinin girişini engellemek için Köstemkoy girişindeki yolu araçlarımızla kapatarak yıkıma engel olmaya çalışacağız” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler