131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA COŞKULU BAŞLANGIÇ

20 Eylül 2016, Salı 06:11

     


Aliağa ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla TOKİ ilkokulunda tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Toki İlkokulu'nda düzenlenen program ile devam etti. Toki İlkokulu’ndaki programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve çok sayıda veliler katıldı.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından İlköğretim Haftasının önemini anlatan şiirler okunması ve Folklor gösterisiyle sona eren törende konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının ilçe ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Yılmaz, Malazgirt Muharebesi’nden itibaren yerleştiğimiz bu topraklarda o günden bu yana hiç düşmanımızın eksik olmadığını dile getirerek “Biz bu coğrafyaya geldiğimiz günden beri düşmanımız hiç eksik olmadı.. Malazgirt Muharebesi’yle başlayan serüvenimiz hala devam ediyor. Osmanlı döneminde Çanakkale, Yemen’de , Kurtuluş Savaşı’nda düşmanlar hep bizi buradan atmaya çalıştılar. 35 yıldır devam eden PKK olayında, geçtiğimiz 15 Temmuz’da yaşanan olaylar da bunlardan biridir. Sevgili öğrenciler bizler çok okuyup çok çalışmalıyız. Kendimizi düşmanlarımıza güldürülmemeliyiz. Yabancı ülkeler çok zeki oldukları için güçlü değiller, çok çalıştıkları için güçlülerdir. Sizlerin de çok çalışıp ülkemizi daha güçlü hale getireceğinizden eminim. Öğretmenlerimiz okullarda gerekli eğitimi verirken velilerimiz de evlerinde çocuklarına gerekli desteği sağlayacaklardır. Bizler de kamu kurumu idarecileri olarak okullarımız için en iyi eğitim şartlarının oluşması için gerekenleri yapacağız. Çocuklarımızın gelişimini hep birlikte yakından takip edeceğiz. Çocuklarımızın kendilerini bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Yeni eğitim öğretim dönemimin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İlköğretim haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşma yapan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse de dünyadaki en önemli görevin dünyanın en kıymetli varlığı olan insanı eğitmek olduğunu belirterek “Öğretmenler tüm yaşamınıza yön veren, geleceğimizi etkileyen mimarlardır. Okulun amacı size bazı bilgileri vermek değil, sizi eğitmektir. Yurdumuzu, ulusumuzu seven, yaşadığımız topluma yabancılaşmamış, insanlık sevgisi ve çağdaş uygarlık düzeyindeki yetişmek isteği ile dolu, sevecen, duyarlı, duyguları eğitilmiş insanlar yetiştirmek eğitimin ana amacıdır. Değerli öğretmen arkadaşlarım öğrencilerinize karşı anlayışlı, hoş görülü olun. Onları vatan, millet, bayrak sevdalısı nesiller yetiştirmek görev ve sorumluğun içinde davranmalısınız.” şeklinde konuştu. Tören protokolün sınıfları ziyaretleriyle son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler