131019098
19 Mart 2024, Salı

SOCAR TÜRKİYE İK BAŞKANI MAMMADOVA İLK 50’DE

21 Şubat 2018, Çarşamba 07:24

     


SOCAR Türkiye İK Başkanı Dinar Mammadova Türkiye’nin en etkin 50 İK yöneticisinden biri oldu.

Aliağa’da da yatırımları bulunan ve Türkiye’de 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren SOCAR Türkiye, insan kaynakları çalışmalarıyla önemli bir listeye girme hakkı kazandı. Yatırımlarıyla istihdama büyük değer katan SOCAR Türkiye, İK çalışmalarıyla da başarılara imza atıyor. SOCAR Türkiye İK Başkanı Dinar Mammadova, Fortune Türkiye ve DataExpert işbirliğiyle hazırlanan “En Etkin 50 İK Yöneticisi” listesine girdi. SOCAR Türkiye İK Başkanı Dinar Mammadova, 15 Şubat’ta düzenlenen CHRO Summit 2018’de gerçekleştirilen törenle, ödülün sahibi oldu.

Türkiye’de önde gelen 1.000 şirketin insan kaynakları yöneticileri arasında gerçekleştirilen araştırmada adayların İK başarı kriterlerindeki performansları, oluşturulan bir danışma kurulu tarafından incelendi. İnsan kaynağını, kurumun değerleriyle paralel olarak en etkin biçimde yöneten ve fark yaratan 50 insan kaynakları yöneticisi belirlendi. Dinar Mammadova’nın başkanlık yaptığı, ödülün kazanmasında önemli rol oynayan eğitim ve gelişimin grup şirketlerinde merkezileşerek kurgulanması projesi, grup bünyesindeki 4.000’den fazla çalışanı kapsıyor. Proje kapsamında temelleri atılan SOCAR Turkey Training Academy ile grup şirketleri arasında yaratılacak sinerjiden yüksek katma değer sağlanması hedefleniyor. Petkim, STAR Rafineri, Petlim Konteyner Terminali, Petkim Rüzgar Enerji Santrali ve SOCAR Dağıtım gibi akademi kapsamına giren SOCAR Türkiye iştiraklerinin vazgeçilmez değeri insan kaynağının sektörel vizyonu, mesleki becerileri ve yetkinlikleri güçlendirilerek şirkete ve sektöre hizmet edilmesi amaçlanıyor. Mammadova, tüm bu projelerin yanı sıra şirketler arası proseslerin standardizasyonu ve senkronu için yüksek çaba sarf etmiş ve ortak prensipleri karşılayan ancak birçok farklı şirketin kendi ihtiyaçları paralelinde yoğurduğu özgün İK uygulamalarının hayata geçmesinde ciddi bir başarı elde etmiştir.

Dinar Mammadova’nın başkanı olduğu İK departmanı tarafından şirketler arası işe alım süreçleri ve sistemi standardize edilirken, yaratılan ortak aday havuzu ile işe alımın merkezileşmesi yolunda da önemli adımlar atıldı. Eş zamanlı olarak başlatılan SOCAR Türkiye Yetenek Yönetimi projesi ile yedekleme ve kilit pozisyon belirleme çalışmaları hız kazanırken hem şirket içinde hem de SOCAR şirketleri arasında kariyer fırsatları açıldı. Son derece hızlı ilerleme kaydeden SOCAR Türkiye’nin kurumsal hedeflerini, çalışanların bireysel hedefleri ile paralel kılmak adına geliştirilmiş olan Performans Değerlendirme Sistemi ise gelişimde sürekliliği sağladığı gibi şeffaflık ve objektifliği de güçlendirerek çalışan motivasyonunu da pozitif yönde etkiledi. Yapılan bütün bu çalışmaların sonucunda SOCAR Türkiye’nin 3’üncü kez katıldığı Great Place to Work araştırmasında çalışanlar, önceki yıllardaki memnuniyeti artırarak %92 seviyesine taşıdılar. (DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler